Perodua rai warga hospital sempena Tahun Baru Cina


Sedang kaum Cina merayakan kedatangan Tahun Anjing dengan gembira bersama keluarga dan rakan-rakan di rumah, Perodua mengunjungi mereka yang terpaksa menghabiskan cuti musim perayaan di hospital.

Pembuat kereta terlaris negara itu baru-baru ini membuat lawatan ke Hospital Kuala Kubu Bharu untuk menyambut Tahun Baru Cina dengan lebih daripada 70 pesakit dengan pemberian hamper, angpow,oren mandarin dan hadiah lain.
"Kami prihatin dengan mereka yang terpaksa membelanjakan Tahun Baru Cina ini di wad; dalam
persekitaran yang tidak dikenali."Sekiranya anda tidak dapat menikmati Tahun Baru Cina di rumah, kami membawa semangat yang meriah dansuasana perayaan kepada anda!"kata Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Perodua Datuk (Dr) Aminar Rashid Salleh . Beliau turut berkongsi beberapa kisah dan mengucapkan harapan nasib baik dengan kebanyakan pesakit.
Perodua juga menyumbang dua mesin elektrokardiogram (ECG) bernilai RM6,000 setiap satu kepada Hospital Kuala Kubu Bharu. "Kami berharap sumbangan yang diberikan dengan rendah hati ini akan membantu Hospital Kuala Kubu Bharu dan kakitangannya yang berdedikasi dalam merawat pesakit mereka," kata Aminar.

Perodua juga akan pergi ke Hospital Selayang Jumaat ini untuk menyumbangkan tiga beg ambu iaitu peranti pegang tangan untuk membantu mereka yang mengalami masalah pernafasan, yang bernilai RM600 setiap satu kepada pihak hospital dan mengedarkan hamper kepada 60 pesakit kanak-kanak pediatrik.
Perodua telah menyatakan komitmen untuk program amal yang mampan dengan Wad pediatrik Hospital Selayang, bermula tahun ini sehingga tahun 2020.
"Kami telah merancang banyak aktiviti dengan anak-anak sepanjang tiga tahun ini, termasuk pertunjukan cerita, wayang dan badut, mewarna dan menyanyi.

"Para sukarelawan kami juga akan membantu mengekalkan dan meningkatkan kawasan permainan kanak-kanak dengan membeli lebih banyak mainan dan buku serta menghias dan membersihkannya," kata Aminar.

"Di Perodua, elemen insaniah merupakan tonggak segala yang kami lakukan. Program-program ini selaras dengan tiang Tanggungjawab Korporat kami, Pendidikan,  Komuniti Berkebolehan dan Alam Sekitar. Melaluinya, kami berharap untuk mencapai, memperbaiki kehidupan masyarakat kita dan meletakkan senyuman di wajah sebanyak mungkin.

"Kami mengucapkan selamat Chap Goh Meh kepada semua kawan-kawan Cina kami, dan untuk tahun yang hebatdan dengan kesihatan, kebahagiaan dan kejayaan! " tambahnya.

No comments: