Yamaha R25 dilengkapi droid BB8


Ribuan peminat Star Wars dari kawasan utara telah berduyun duyun hadir ke Pameran Koleksi Star Wars di Mydin Mall di Bukit Mertajam, Seberang Prai, Penang pada 30 & 31 Disember 2017

Acara ini dianjurkan oleh Star Wars Fan Club Utara, Malaysia. Pengasasnya Muhammad Anis Fakhri berkata kelab itu telah ditubuhkan kira-kira dua tahun lalu. Anis juga merupakan seorang bike, dan motosikalnya sendiri telah turut dihiasi dengan tema Star Wars dan memaparkan unit BB8, iaitu model astromech droid aktif semasa era Perang Dingin Star Wars.
 "Kami mempunyai 20 perintis dan ahli teras dengan 1,000 pengikut di Facebook," katanya ketika ditemui di pameran pada hari Sabtu.

Muhammad Anis berkata kostum dan pakaian Star Wars dan ratusan kumpulan mainan eksklusif Star Wars, prop dan replika oleh pengumpul Star Wars dari filem Rogue One: A Star Wars Story kepada filem Star Wars yang baru, Star Wars: The Jedi Terakhir (Episode VIII) telahlah dipaparkan. Antara koleksi yang ditunjukkan ialah mainan Star Wars, pemakai kostum, pesawat angkasa dan kenderaan, replika lampu dan helmet.