Honda Monkey berharga RM 13,999.00

Banana Yellow
Boon Siew Honda hari ini melancarkan motorsikal-mini ikoniknya iaitu Honda Monkey. Honda Monkey yang terbaharu ini didatangkan dengan enjin bersesaran 124 cc dengan reka bentuk yang moden untuk menambah daya tarikan motorsikal-mini ini.

“Honda Monkey adalah sebuah motorsikal-mini yang unik, ianya dikagumi oleh peminat di serata dunia termasuk di Malaysia”, kata Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Boon Siew Honda, Keiichi Yasuda. “Untuk model terbaharu ini, kami telah mempamerkan model tersebut terdahulu untuk mendapat maklum balas dari orang awam. Kami berpuas hati dengan maklum balas yang kami terima dan oleh sebab itu, kami memutuskan untuk melancarkan Honda Monkey di Malaysia”, kata Encik Yasuda. “Dengan pelancaran model ini, ianya akan mengukuhkan lagi commitment Boon Siew Honda untuk membawa motorsikal yang lebih menarik untuk pasaran Malaysia”, tambahnya lagi.
Pearl Nebula Red
 Honda Monkey dikemaskan dengan enjin 124 CC berkuasa 6.66kW pada 7,000 rpm dan tork 10.5Nm pada 5,500 rpm, menjadikan model Honda Monkey 2018 versi yang paling berkebolehan sejak pengenalan sulungnya pada thun 1963.
Penampilan baru Honda Monkey 2018 mengenengahkan penampilan retro yang disesuaikan dengan gaya moden. Antara ciri-ciri moden yang diketengahkan pada model ini termasuk:

1. Lampu depan LED: Untuk memperbaiki daya pengihatan penunggang.
2. Lampu belakang LED and lampu penunjuk berkelap-kelip LED:  Penambahan sentuhan moden untuk ketahanan yang lebih lama pada reka bentuk kasik.
3. Meter Digital dengan paparan LCD: Bagi memudahkan pemindahan maklumat yang lebih jelas.
4. Kotak simpanan alatan penjagaan: Untuk ruang peyimpanan peralatan penyelenggaraan.
5. Sistem penggera & jawab-balik: Membolehkan pemilik untuk mengenal pasti lokasi Honda Monkey mereka dengan serta merta dan memberi pelindungan tambahan
6. Peredam Bunyi baharu: Bagi melengkapkan aspek reka bentuk retro Honda Monkey.
Pearl Glittering Blue
Walaupon rupanya yang agak kerdil, ketinggian tempat duduk sama seperti motosikal biasa pada ukuran 775mm. Disertakan dengan suspensi belakang yang mempunyai jarak gerakan gantungan sebanyak 4 inci untuk memberi kelegaan tanah sebanyak 160mm bagi memberikan tahap keselesaan yang serupa dengan motosikal yang jauh lebih besar daripadanya.

Honda Monkey ditawarkan degan tiga pilihan warna untuk disesuaikan dengan gaya hidup individu masing-masing. Honda Monkey versi 2018 boleh didapati dalam gabungan krom dan skim warna yang terang iaitu Pearl Nebula Red, Pearl Glittering Blue dan Banana Yellow.

  Honda Monkey ini ditawarkan pada harga seperti berikut:
Varian
Harga

Monkey
RM 13,999.00


Harga yang ditunjukan adalah harga bilik pameran yang dicadangkan dengan 0% SST tidak termasuk cukai jalan, insurans dan pendaftaran Boon Siew Honda menawarkan kilang selama dua tahun atau jaminan pembatuan 20,000km (yang mana terdahulu).

Honda Monkey kini boleh didapati di pengedar sah Boon Siew Honda yang terpilih.

1 comment:

JR Vitug said...

I have read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or advice. Perhaps you could write next articles referring to this article Slingshothelmets.com webstore