Tempahan Toyota Vios 2018 kini dibuka

Bagi para peminat Toyota terutamanya Toyota Vios yang berhasrat untuk memandu kereta baharu bersempena tahun baharu 2018 ini, UMW Toyota Motor (UMWT) kini sudah mula mengambil tempahan bagi Toyota Vios baharu.

Model terlaris UMWT ini kini didatangkan dengan nilai tambah 2018 untuk kekal sebagai salah satu daripada kereta yang paling popular di Malaysia, yang mendapat perubahan kosmetik di bahagian luaran serta dalaman bagi memberikan penampilan yang serba baru.

Selain penyegaran reka bentuk, aksesori baru seperti Parking Sensor, antena sirip jerung, dan jenang pintu bercahaya kini diperkenalkan.

Vios akan menjadi model pertama dalam segmennya untuk menawarkan sensor parkir dan ia akan ditawarkan sebagai peralatan standard untuk variasi TRD, GX dan G. Sistem hiburan DVD-AVX yang baru dengan ciri-ciri yang dipertingkatkan juga tersedia untuk Vios ini dan ia ditawarkan dengan kamera undur sebagai peralatan standard untuk semua varian kecuali Vios J (MT) dan J (AT).

Peralatan maju yang sedia ada seperti Monitor Panorama dan Perakam Video Digital masih ditawarkan selain aksesori baru.

Seperti dahulu, terdapat 6 varian untuk dipilih dengan harga bermula dari RM74,980 (tidak termasuk insurans, untuk pendaftaran swasta di Semenanjung Malaysia). Semua varian Vios diiktiraf sebagai Kenderaan Cekap Tenaga (EEV) di bawah Dasar Automotif Kebangsaan semasa.
Semua model Toyota baru yang dijual oleh UMWT didatangkan dengan jaminan selama 5 tahun dan perbatuan tanpa had. Jika kenderaan itu dijual dalam tempoh 5 tahun pertama, perlindungan jaminan juga ini akan turut tersedia kepada pemilik seterusnya bagi meningkatkan nilai kenderaan.

Tempahan kini diterima di semua bilik pameran Toyota di seluruh negara. Untuk maklumat lanjut, sila layari toyota.com.my.Chear Motor tawar pembelian online

Salah satu kedai motosikal yang terkenal di Malaysia adalah Chear motor. Ia merupakan sebuah syarikat milik perseorangan yang diperbadankan pada tahun 1987 di No. 27, Jalan Landasan, Off Jalan Bukit Kuda, 41300 Klang, Selangor, Malaysia.

Bermula dengan bengkel kecil untuk motosikal kecil bernama "Kedai Motor Chear". Perniagaan mereka bermula dengan menjalankan perniagaan pembaikan motosikal kecil.

Chear Motor kemudiannya berkembang menjadi perniagaan perkongsian dan mula menjual motosikal kecil. Dengan keghairahan dan kecintaan kepada motosikal, mereka telah memulakan perniagaan motosikal dengan nama Syarikat CHEAR MOTOR (HQ) SDN. BHD., sebuah syarikat terhad yang diperbadankan pada tahun 1995 dengan perniagaan pusat sehenti perdagangan motosikal, pembaikan, perkhidmatan, tuntutan, pembaharuan cukai jalan & insurans, pinjaman sewa beli yang diberikan, alat ganti, bekalan aksesori, sewa basikal dan sebagainya.

CHEAR MOTOR SDN BHD adalah pengedar dan peniaga untuk pelbagai jenama motosikal. Mereka juga merupakan pengedar dan peniaga untuk pelbagai jenama alatganti prestasi dan aksesori yang berpusat di Klang, Selangor, Malaysia.
Menjalankan perniagaan selama lebih dari 23 tahun. mereka mewakili dan menjual kebanyakan jenama motosikal serta bahagian-bahagian motosikal, alatganti prestasi dan aksesori yang bereputasi.

Syarikat ini diasaskan oleh pemilik semasa Dato' Chear Kin Keong, dan telah berkembang dari perniagaan kecil ke salah satu pengedar dan peniaga motosikal terbesar di Malaysia. Chear Motor telah berkembang pesat sejak beberapa tahun kebelakangan ini, dan telah menubuhkan 6 cawangan yang tersebar di kawasan strategik de Malaysia.
Komited untuk menjadi peruncit dan pengedar pilihan pertama industri motosikal melalui kecemerlangan produk dan perkhidmatan, Chear Motor berusaha untuk menjadi perniagaan runcit dan pengedaran yang responsif dan inovatif yang menyediakan perkhidmatan tambah nilai kepada pelanggan dan peniaga kami. Mereka juga berusaha untuk menjadi pengedar dan peniaga motosikal utama di negara ini dan pengedar yang paling baik dalam produk prestasi berprestij dalam industri motosikal.

Chear Motor turut memasarkan produk dan aksesori motosikal berkualiti dan inovatif lengkap. Menyedari bahawa terdapat permintaan bagi peralatan dan aksesori motosikal berkualiti, Chear Motor menyediakan produk-produk jenama terkemuka dunia dan mampu dimiliki oleh semua peminat motosikal.
Mereka bangga menawarkan pilihan terluas bagi paralatan dan alatganti motosikal berkualiti tinggi dan aksesori dari jenama terbaik di seluruh dunia. Dengan pilihan alat dan aksesori motosikal yang luas ini, Chear Motor kini menawarkan jualan secara atas talian atau online, dan memastikan rangkaian pengedaran mereka bersedia melayani kehendak pelanggan sepanjang masa. Pembelian secara online akan disertakan dengan penghantaran ke rumah anda. layari www.chearmotor.com.my untuk maklumat lanjut dan memudahkan pembelian anda!VW tawar Penyelenggaraan Percuma Tiga Tahun

Inginkan ketengangan minda selama tiga tahun dengan pembelian kereta baharu anda? Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM) menyambut kedatangan Tahun Baru dengan memperkenalkan program penyelenggaraan percuma selama 3 tahun/45,000km (yang mana terdahulu). Semua kenderaan Volkswagen yang didaftarkan mulai 1 Januari 2018 adalah layak untuk program ini tanpa mengira model. 

Pengarah Urusan VPCM, Erik Winter menyatakan bahawa program penyelenggaraan percuma selama 3 tahun ke atas kenderaan Volkswagen itu akan memberi ketenangan minda kepada para pemilik kerana kos menjaga kereta mereka ditanggung oleh Volkswagen. 

“Dengan adanya program ini, pemilik tidak perlu bimbang tentang penyelenggaraan kereta Volkswagen mereka. Ia juga mengukuhkan komitmen kami terhadap para pelanggan – bukan sekadar menguatkan perkhidmatan selepas jualan, malah dari segi pengalaman pemilikan kepada pelanggan kami,” katanya.
Program ini merangkumi semua kos penyelenggaraan sebagaimana yang diperlukan dalam servis berkala. Namun ia tidak melibatkan alat-alat ganti cepat lusuh seperti cakera brek, pad brek, penggilap cermin dan mentol lampu. Pemilik kenderaan juga perlu mematuhi jadual penyelenggaraan di pusat servis sah Volkswagen atau berisiko jaminannya terbatal.

Sebagai tambahan kepada program baru itu, pelanggan yang membeli mana-mana varian Passat juga akan menikmati kadar faedah rendah bermula 0.88% setahun.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.volkswagen.com.my

Harley-Davidson Softail Street Bob penawaran HD terkini

Pengedar baharu Harley-Davidson di Malaysia kini menawarkan H-D Softail Street Bob, yang merupakan salah satu daripada motosikal Motor Company tersebut yang paling asas. Bagi penggemar kustom, mungkin inilah yang didambakan mereka untuk memudahkan kerja kustomisasi yang terbaik (dan menjimatkan wang). Harley-Davidson mendakwa bahawa prestasi enjin yang lebih baik pada reka bentuk baharu ini akan mengujakan peminat setia bagi tahun 2018. Ia juga merupakan model harga terendah dan paling ringan dalam barisan Softail.

Harley-Davidson mengekalkan DNA tahun 1960-an yang sentiasa memberi inspirasi kepada Street Bob, lebih untuk menyatakan semangat kuasa dan minimalis. Hendal gantung mini hitam, fender depan minimalis dan tupang togel dan tangki bahanapi padat dan dwi-ekzos berbeza panjang meningkatkan lagi penampilan ringan dan tangkasnya.
Seperti model Dyna-beralih-Softail yang lain, Street Bob dibekalkan lojikuasa empat-injap-se silinder baharu iaitu Milwaukee-Eight 107ci V-kembar dengan pengimbang dwi ganda untuk membatalkan getaran utama. Ini membolehkan enjin  dipasang tegar pada kerangka tanpa pasak berpelapik getah, yang meningkatkan kekukuhan casis untuk menghasilkan pengendalian yang lebih baik. Harley-Davidson mendakwa enjin 107ci Milwaukee-Eight membuatkan motosikal baharunya 10 peratus lebih tangkas dalam ujian 0-100 kmj berbanding enjin High Output Twin Cam 103 yang digunakan sebelum ini.
Tunggangan ringkas yang dialami mengesahkan kemampuan enjin ini, dengan jumlah tork yang kaya secepat kilasan pendikit, malah anda perlu mengingatkan pembonceng agar merangkul pinggang anda supaya dia tidak ketinggalan ketika memecut pergi! Hantaran kuasa yang linear amat terasa kelancarannya, dan gegaran yang biasanya dikaitkan dengan jentera HD kini sekadar terasa sedikit, tanpa merengsakan peminat motosikal dengan konfigurasi berbeza dengan enjin v-kembar ini.
Kerangka tiub keluli ringannya telah direka semula dan adalah 65 peratus lebih tegar daripada bingkai Softail terdahulu. Kerangka baharu ini 50 peratus kurang komponen, 22 peratus kurang kimpalan dan, dengan enjin yang kukuh, menjadikan keseluruhan casis 34 peratus lebih tegar. Kerangka baharu ini (bersama-sama dengan perubahan lain) membantu mengurangkan hampir 18 kg berat Street Bob 2018 ini. Casis baru juga meningkatkan pengendalian dan sudut sendengnya.
Tupang Showa Dual Bending Valve (SDBV) yang Harley-Davidson diperkenalkan pada barisan FL tahun lepas kini digunakan untuk motosikal Softail 2018. Fork Showa ini juga menyumbang kepada pengurangan berat keseluruhan dan memberikan ciri-ciri redaman linear untuk menyediakan perjalanan yang lebih selesa, kendalian lebih mantap dan tunggangan yang lebih baik.

Pengenepian penyerap kejutan kembar adalah satu perubahan besar. Unit gegelung spring di bawah pelana tunggal baharu meningkatkan prestasi dengan menawarkan pergerakan roda yang lebih banyak, redaman yang lebih terkawal dan kepelbagaian penyesuaian prabeban spring yang lebih besar.
Untuk mendapatkan rupa minimalis, tangki bahan api Street Bob telah diubahsuai dan kini berkapasiti  13.2 liter, yang diimbangi oleh penggunaan bahanapi yng lebih menjimatkan iaitu sebanyak 5 liter bagi setiap 100 km, atau lebihkurang 264 km bagi setiap tangki penuh.  Meter analog juga telah diketepikan agar tampak lebih minimalis, dan kini diganti dengan unit meter digital yang tersembunyi.

Harley-Davidson Softail Street Bob ini diberitakan akan ditawarkan pada harga sekitar RM107,000 dan tempahan kini sudah boleh dibuat di Gasket Alley Petaling Jaya Selangor. Untuk maklumat lanjut anda boleh menghubungi Sdra Muhd Anis di 012 339 3242