Hitam menawan terkini untuk Honda RS150R

Boon Siew Honda kini memperkenalkan Honda RS150R dengan peningkatan visual baharu bersama dengan pengenalan skema warna baharu untuk edisi 2018. Ia kini dirias dengan jalur sports dan reka bentuk grafik yang disegarkan bagi melengkapkan keterampilan motosikal yang berenjin cekap bahan api yang terkenal ini, sekaligus menjadikannya sebagai pilihan utama bagi penunggang berbanding pesaing lain dalam kelas yang sama.

Grafik terkini RS150R menghiasi motosikal sporty ini dengan pilihan tambahan warna baharu iaitu hitam metalik Pearl Magellanic Black. Pengenalan pilihan warna baharu ini dibuat sebagai tindak balas langsung terhadap pelanggan yang mencari warna yang lebih ramping untuk menemani daya tarikan visual motosikal mereka. Skema cat baharu ini boleh didapati bersama warna sedia ada dengan skema yang dikemas kini iaitu biru Pearl Nightfall Blue, mervh Candy Scintillate Red dan tentunya yang pilihan yang sentiasa popular iaitu warna edisi Repsol.
"Kami menyedari bahawa RS150R dipilih dan disesuaikan khusus untuk identiti pemiliknya," kata Ketua Pegawai Eksekutif Boon Siew Honda, Keiichi Yasuda. "Oleh itu, visual warna terbaru untuk edisi 2018 Honda RS150R yang baharu perlu lebih banyak untuk melengkapkan penampilan yang agresif namun hebat," katanya kemudian.

Mula-mula dilancarkan pada 2016, RS150R merintis arah baru untuk Honda dalam kategori underbone, dengan enjin 150 cc dan disasarkan untuk segmen cub sport yang berpotensi tingi. Honda RS150R dipasang pada masa ini merupakan salah satu model motosikal terlaris di dalam barisan model Boon Siew Honda.
RS150R terus dikuasakan oleh enjin PGM-Fi yang cekap bahan api dan Euro 3, yang membolehkan penunggang mencapai tunggangan yang cekap dan berkuasa sambil mengekalkan pelepasan emisi ekzos pada tahap yang mesra alam. Pengalaman menunggang adalah kompromi yang sempurna antara ketangkasan dan keselesaan, sehingga kebanyakan penunggang, tanpa mengira usia dan jantina, tidak sepatutnya mempunyai masalah dengannya. Enjinnya didakap  bingkai berkembar dikimpal, dengan topang teleskopik di depan, yang diimbang dengan penyerap kejutan tunggal di bahagian belakang. Pencahayaan LED digunakan untuk lampu, dan tangki bahan api 4.5 liter terletak di bawah tempat duduk.
Honda RS150R ditawarkan pada harga seperti berikut:
Standard (Hitam, Biru, Merah) RM 7,999.00
Edisi Repsol RM 8,299.00

Harga yang ditunjukkan adalah harga ruang pameran yang disyorkan dengan 0% GST tidak termasuk cukai jalan, insurans dan pendaftaran. Boon Siew Honda menawarkan waranti pembuatan dua tahun atau 20,000 kilometer (yang mana yang lebih awal).
Akid damba podium di ARRC India

Kejuaraan Motosikal Asia FIM (ARRC) turun beraksi di Litar Lumba Motor Madras, Chennai, India pada 3 hingga 5 ogos ini memberi misi baharu kepadv pelumba Underbone 150cc, Mohd Akid Aziz iaitu untuk meraih gelaran juara yang pertama pada musim ini.

Sepanjang tiga pusingan yang lepas, pelumba Uma Racing Yamaha Maju Motor Asia Team itu masih belum mengecapi gelaran juara  namun begitu telah berjaya meraih dua podium setakat ini dengan gelaran naib juara di Suzuka dan ketiga sewaktu di Australia.
 Akid yang juga merupakan juara bertahan kini berada di kedudukan keempat keseluruhan dengan 71 mata, 23 mata di belakang pendahulu, Md Helmi Azman (SCK Rapido Hi-Rev Honda Racing Team).
“Rakan sepasukan, Md Haziq Fairues telah memenangi perlumbaan sewaktu di Australia, dan ini membuktikan bahawv jentera kami kekal kompetitif pada musim ini. Saya yakin yang saya juga mampu untuk menaiki podium sebagai juara pada baki tiga lagi pusingan musim ini,” jelas Akid.
Tambahnya, “Saya juga tidak begitu bimbang tentang usaha untuk mempertahankan gelaran keseluruhan kerana jurang perbezaan mata masih belum begitu jauh.
 “Paling penting saya mahu mencari kemenangan pertama terlebih dahulu di India minggu ini dan kemudian barulah saya memikirkan tentang strategi untuk mempertahankan gelaran keseluruhan.”

Raikan kemerdekaan dari GST dengan Haval Merdeka


Bersempena dengan Hari Merdeka yang mendatang dan bulan terakhir untuk 'cuti' Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) sifar, Go Auto Sales Sdn Bhd, pengedar eksklusif untuk Haval SUV di Malaysia, sedang mengadakan promosi "Freedom From GST" bagi semua model Haval.

Promosi ini bermula dari sekarang hingga 31 Ogos 2018 yang menawarkan penjimatan sehingga RM6,600 yang meliputi GST sifar dan rebat dari RM500 hingga RM1,500 bagi pelanggan HAVAL yang baru dan sedia ada. Selain dari promosi semasa, Haval Malaysia juga akan menganjurkan pameran bergerak HAVAL The Curve Shopping Mall, Petaling Jaya, Selangor dari 9 - 12 Ogos sebagai sebahagian daripada Kempen Reimagine yang sedang berjalan sejak awal tahun ini.

"Sempena bulan akhir bagi para pelanggan untuk menikmati GST sifar sebelum pengenalan Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST), Go Auto mengambil kesempatan untuk menambah lebih nilai kepada percutian cukai sedia ada dengan promosi semasa. Sebagai sebahagian daripada Hari Kemerdekaan bulan ini di mana rakyat Malaysia meraikan kemerdekaan, tema promosi kami amat sesuai kerana kami meraikan hari istimewa Malaysia. Selain itu, syarikat kami juga berharap dapat terus memberikan peluang kepada rakyat Malaysia untuk memiliki SUV pada harga yang kompetitif, "kata Pengarah Eksekutif Go Auto Group, Dato 'SM Azli SM Nasimuddin Kamal.

"Kami akan mengadakan jerayawara  atau roadshow mall kami yang berikut di The Curve minggu depan dan saya menjemput semua orang untuk melihat SUV kami dan menikmati penawaran semasa kami sebagai tambahan kepada aktiviti yang menyeronokkan yang kami sediakan. Saya yakin rangkaian SUV kami pasti dapat memenuhi keperluan pelanggan," tambah Dato 'Azli.