BMW perkenal Program Waranti baharu

BMW Motorrad Malaysia telah memperkenalkan dua program baharu iaitu Program Waranti bertempoh 3 tahun serta Program Bantuan Tepi Jalan yang juga bertempoh 3 tahun yang menetapkan tanda aras baharu bagi pemilikan motosikal premium di dalam negara.

Pengarah Urusan BMW Group Malaysia Harald Hoelzl,  berkata, “Pengalaman pemilikan yang bebas daripada sebarang kekhuatiran merupakan kunci kepada ekspresi premium bagi kenderaan yang ditawarkan oleh BMW Group. Ia juga merupakan cara kami membezakan entiti kami dengan yang lain di dalam industri ini untuk ‘Make Life A Ride’ bagi pemilik kenderaan BMW.”
Program Waranti 3 Tahun BMW Motorrad yang baharu ini didukung oleh BMW Group AG dan ia meliputi pembaikan serta penggantian komponen secara percuma bagi sebarang isu yang melibatkan kecelaan pengeluaran atau bahan, dengan perbatuan (mileage) tanpa had.

Program Bantuan Tepi Jalan pula memastikan pelanggan diuruskan oleh pasukan yang terdiri daripada individu-individu yang pakar pada bila-bila masa, iaitu 24 jam sehari dan 365 hari setahun bagi perkhidmatan profesional dan bantuan pakar untuk tujuan kecemasan seperti perkhidmatan menunda jika berlakunya kerosakan.

Program-program baharu tersebut boleh dimohon bagi kesemua motosikal BMW yang berdaftar dari 1 Januari 2019 dan pada tarikh yang selanjutnya dengan pengecualian diberikan kepada BMW HP4 RACE.

BMW Motorrad Malaysia juga telah mengemas kini harga bagi kesemua model kenderaannya. Berikut ialah senarai harga terkini bagi model BMW Motorrad:

Persidangan Media Yamaha Motorsports 2019

Persidangan Media Motorsports 2019 akan diadakan di Litar Antarabangsa Sepang di Malaysia pada 5 Februari 2019.

Persidangan ini akan terdiri daripada dua bahagian. Bahagian 1 merupakan Persidangan Media Global, di mana Yamaha Motor akan mempersembahkan strategi perlumbaan di seluruh dunia dan secara rasminya memperkenalkan penunggang dan barisan pasukannya untuk musim 2019 di Kejohanan Dunia Superbike, All Japan Road Race Championship, dan Asia Road Kejohanan Perlumbaan. Bahagian 2 pula merupakan Persidangan MotoGP, yang akan terdiri daripada sesi soal jawab Q & A dengan empat pelumba MotoGP Yamaha, peluang foto dan banyak lagi.

Conference Information


Date February 5, 2019
Location Sepang International Circuit, Malaysia
Content Part 1: Global Media Conference
Time 17:00–18:00 (GMT+8) *
*Starting time, participating riders and conference content may be subject to change.
Participants Superbike World Championship
PATA Yamaha Team

All Japan Road Race Championship
Yamaha Factory Racing Team
Yamalube Racing Team

Asia Road Racing Championship
Yamaha Racing Team ASEAN and other teams
Part 2: MotoGP Conference
Time 18:30–19:00 (GMT+8) *
*Starting time, participating riders and conference content may be subject to change.
Participants Monster Energy Yamaha MotoGP
PETRONAS Yamaha SRT
Online viewing Yamaha Motor Racing website


Yamaha Factory Racing Facebook page
Back to
Top
  • facebook