Nissan sertai Star Wars?

Minat Nissan, dan juga Star Wars?  
Nissan telah mempamerkan kereta kereta mereka di LA Auto Show baru baru ini dalam konsep fantasi Star Wars. Kenderaan Star Wars Nissan membuat penampilan sulung di LA menjelang perasmian Star Wars: The Last Jedi yang lepas.
Nissan menjadi "penyangak" dengan konsep Rogue Sport A-Wing Star Wars 2018
 TIE Fighter Nissan Altima untuk Pasukan Khas
2018 Nissan Rogue Poe Dameron X-wing dengan BB-82018 Nissan Maxima Kylo Ren TIE Silencer
Nissan Rogue Poe Dameron X-wing dengan BB-8 mungkin kegemaran kami dalam kumpulan armada Nissan Star Wars

2018 Nissan Maxima Kylo Ren TIE Silencer
Yamaha Motor sertai UNGC

Yamaha Motor Co., Ltd. mengumumkan bahawa ia telah menyertai pakatan UN Global Compact yang dipromosikan oleh Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.

UNGC merupakan inisiatif sukarela di mana syarikat dan organisasi yang mengambil bahagian mewujudkan rangka kerja global untuk merealisasikan pertumbuhan yang mampan dengan bertindak sebagai ahli masyarakat yang baik melalui paparan kepimpinan yang bertanggungjawab dan kreatif. Syarikat-syarikat dan pertubuhan yang dikehendaki dikehendaki menyokong dan melaksanakan sepuluh prinsip UNGC.

Ringkasan 10 Prinsip UNGC
Hak Asasi Manusia:

1. Menyokong hak asasi manusia
2. Tidak menggalakkan penyalahgunaan manusia
Tenaga Kerja:
3. Menyokong kebebasan berpersatuan dan tawar menawar bersama
4. Menyingkirkan buruh paksa
5. Menyingkirkan buruh kanak kanak
6. Menyingkirkan diskriminasi dalam pengambilan pekerja dan pekerjaan
Persekitaran:
7. Waspada terhadap cabaran persekitaran
8. Mengambil inisiatif tanggungjawab persekitaran
9. Membangunkan dan melaksanakan teknologi mesra alam
Anti-korupsi:
10. Mengekang korupsi dalam semua bentuk termasuk peras ugut dan rasuah

Sesuai dengan Misi Korporat Yamaha yang berasaskan penciptaan Kando - iaitu bagi menawarkan kegembiraan baharu dan kehidupan yang lebih memuaskan untuk orang di seluruh dunia. Kando adalah perkataan Jepun untuk perasaan kepuasan yang mendalam dan kegembiraan yang hebat yang kita alami serentak ketika kita mengalami sesuatu yang luar biasa.

Yamaha Motor yang terlibat dalam pengeluaran pelbagai produk dan perniagaan, menganggap sumbangan kepada pembangunan masyarakat yang mampan melalui operasinya menjadi sebahagian daripada pendekatan Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) yang diformalkan sebagai "Dasar CSR" yang dikongsi bersama. Dengan menegaskan sokongannya terhadap UNGC, Yamaha Motor bermatlamat untuk mempromosikan inisiatif ke arah Matlamat Pembangunan Mapan, dan berusaha ke arah pertumbuhan korporat melalui penyelesaian isu-isu masyarakat di negara-negara dan wilayah di mana ia beroperasi. Sokongan Yamaha terhadap UNGC ini merupakan tambahan kepada mempromosikan amalan CSRnya sendiri.

Matlamat Pembangunan Lestari (Sustainable Development Goals (SDGs)
Matlamat Pembangunan Lestari dari 2016 hingga 2030 dalam Agenda 2030 untuk Pembangunan Mapan telah diguna pakai pada Sidang Kemuncak Pembangunan Lestari PBB dalam tahun 2015. Ia termasuk piawaian untuk mencapai 17 Matlamat Pembangunan Lestari dengan 169 sasaran yang berkaitan, yang meliputi isu-isu yang dikongsi oleh masyarakat antarabangsa.

Sah ARRC ke Australia untuk Musim 2018

Bayangkan gabungan pelumba terbaik dari Asia dan yang terbaik dari Australia betarung bersama-sama di litar bertaraf dunia yang baharu! Resipi inilah yang harus kita nantikan April 2018 depan apabila berlangsungnya Ekstravaganza motorsport Australia di The Bend Motorsports Park, Australia Selatan.

Acara berganda ARRC-ASBK ini akan menjadi acara perlumbaan motosikal antarabangsa yang pertama di The Bend. Ekstravaganza perlumbaan empat hari ini dijadualkan pada 19 hingga 22 April 2018.
Pengarah Two Wheels Motor Racing, Ron Hogg berkata, "Kami sangat teruja dengan kerjasama baharu antara ARRC, ASBK dan The Bend Motorsports Park ini. Kami berharap kerjasama ini akan mewujudkan lebih banyak peluang untuk manfaat industri sukan bermotor di kedua-dua wilayah Asia dan Australia."

"ARRC sentiasa berusaha untuk bekerja rapat dengan semua pihak berkepentingan yang terlibat dalam sukan ini," tambah Ron. Ia bukan hanya terhad kepada penaja, pasukan dan penunggang, tetapi juga melibatkan persekutuan masing-masing (seperti Motorcycling Australia), kejohanan kebangsaan (dalam kes ini Kejuaraan Superbike Australia), dan yang tak kurang pentingnya adalah pemilik litar (The Bend Motorsports Park). Kami percaya bahawa penyatuan sumber dan usaha ini akan dapat menjana lebih banyak pertumbuhan dan peluang bagi pelumba Asia dan Australia".