Nombor Plet "F 1" Berharga RM109 Juta
Afzal Kahn, pemilik syarikat pengubahsuaian kereta-kereta eksotik dan mewah Kahn Design, telah  menawarkan nombor plet istimewa “F 1” yang didaftar di Britain dengan harga sekitar RM109 juta atau 20 juta pound.
Ini ialah harga yang termahal dalam sejarah yang pernah ditawarkan untuk nombor plet dimana-mana. 

Lebih menakjubkan ialah apabila Kahn membeli nombor tersebut pada tahun 2008, dia hanya membayar RM2.4 juta sahaja - suatu harga yang sangat berpatutan berbanding harga sekarang - untuk nombor tersebut.Nombor “F 1” itu sekarang terlekat pada kereta Bugatti Veyron Super Sport. 

Jika anda tidak membeli plet itu, harga RM109 juta membolehkan anda membeli dua buah kereta McLaren F1 (yang sangat jarang didapati dijual sekarang).Suatu ketika dulu, Kahn pernah ditawarkan harga RM32 juta untuk nombor itu tetapi dia menolak tawaran itu.

Bagaimana? Anda mahu nombor itu?


Tiada Lagi Alat Ganti Untuk Proton Wira
Hari ini ialah hari yang sedih bagi pemilik-pemilik Proton Wira seluruh Malaysia.
Ini kerana menurut laporan akhbar The Star, pengeluar alat ganti Proton telah memberhentikan pengeluaran alat ganti untuk model Wira.
“Sudah 10 tahun sejak model Wira terakhir dikeluarkan dan sudah 25 tahun sejak model pertama Wira dikilangkan. Pengeluar OEM tidak lagi merasa berbaloi untuk mengeluarkan alat-alat ganti model Wira dan mereka lebih mengutamakan pembuatan alat-alat ganti untuk model-model baru,” menurut sumber The Star yang dikatakan datang dari industri automotif.


Jika benar, nampaknya hanya alat-alat ganti yang sedia ada dipasaran sahaja yang boleh menampung keperluan mereka yang masih memandu Proton Wira. Dan kemungkinan harganya pun akan naik tidak lama lagi.