Yamaha Mio S dilancar di Indonesia

Yamaha Motor akan melancarkan (dalam Bahasa Idonesia disebut meluncur) MIO S yang baharu di Indonesia mulai Oktober 2017. Skuter 125cc ini direka dengan badan yang langsing dan bergaya, untuk memudahkan pengendalian oleh para wanita.

MIO S baharu adalah berdasarkan platform skuter MIO semasa. Walaupun ia mengekalkan enjin BLUE CORE yang mantap, ciri-ciri baru dalam MIO S termasuk 
1) panel depan langsing dan reka bentuk badan yang halus, 
2) ruang kaki yang luas dan permukaan bertekstur dengan rasa fabrik yang berkualiti, dan 
3) Sistem kunci jawab balik, dan lampu LED pertama bagi siri MIO. 

MIO S telah dibangunkan untuk memenuhi keperluan pelanggan yang menginginkan kepraktisan tetapi juga sensitif terhadap trend, dan menumpukan kepada pelanggan wanita berusia 18-25 yang mencari skuter yang bergaya tetapi berpatutan.

Menurut kajian Yamaha dalam tahun 2016, pasaran motosikal Indonesia kini mempunyai skala 5.6 juta unit, yang mana kira-kira 80% dari jumlah tersebut adalah skuter. Kira-kira 2 juta daripada skuter ini berada dalam julat harga asas dan rendah, dan membentuk segmen pasaran terbesar.


Kekalkan kilatan Honda anda dengan Ultra Body Coating

Honda Malaysia kini memudahkan lagi penjagaan kereta Honda dengan memperkenalkan bahan lapisan perlindungan badan kereta Ultra Body Coating, yang pertama diluluskan untuk kegunaan semua model kereta mereka. Pelanggan kini boleh menggunakan produk inovatif ini yang membantu mengekalkan cat badan kereta agar kekal dalam keadaan asalnya tanpa bimbang untuk membatalkan jaminan cat kereta mereka.

Produk lapisan Ultra Body Coating oleh Honda Access diperbuat daripada bahan berasaskan kaca dengan fungsi pelincir yang menyediakan penyelenggaraan yang lebih mudah dan antirosak yang berkesan dan untuk melindungi cat badan kereta. Mana-mana model dari Honda Malaysia kini boleh mempunyai permukaan badan yang licin dan berkilat dengan hanya satu aplikasi lapisan revolusioner ini yang dapat memberikan kilatan tahan lama hingga tiga tahun. Pemeriksaan tahunan adalah diwajibkan untuk mendapat jaminan tiga tahun produk ini.

Ultra Body Coating ini telah diuji dan diluluskan oleh Honda Access, dan boleh didapati dengan harga RM2,880. Pakej ini juga termasuk penyelenggaraan percuma selama dua kali, sekali setiap enam bulan pada tahun pertama. Hanya jika perlu, penyelenggaraan ketiga dan seterusnya akan dikenakan (Terma dan Syarat dikenakan).