Tetapan temujanji PUSPAKOM mudah secara atas talian


PUSPAKOM Sdn. Bhd. (PUSPAKOM) memperkenalkan sistem temujanji pemeriksaan atas talian baharu, MyPUSPAKOM bagi memudahkan
pelanggan untuk membuat temujanji pemeriksaan kenderaan di PUSPAKOM. Di peringkat awal, sistem MyPUSPAKOM ini hanya akan dilaksanakan di pusat pemeriksaan kenderaan PUSPAKOM Shah Alam dan Padang Jawa bermula pada 28 Ogos 2017 bagi slot temujanji pemeriksaan bermula 11 September 2017. Perlaksanaan sistem ini dijangka akan diperluaskan secara berperingkat ke semua pusat pemeriksaan kenderaan PUSPAKOM di seluruh negara.

Melalui sistem ini, pelanggan boleh membuat temujanji dan pembayaran pemeriksaan
kenderaan secara atas talian melalui aplikasi MyPUSPAKOM atau laman sesawang
www.mypuspakom.com.my. Pada masa ini, applikasi ini hanya boleh dimuat turun dari
Google Play. Pelanggan yang membuat temujanji menggunakan sistem MyPUSPAKOM
akan dikenakan bayaran caj pemprosesan RM3.50. Sebagai alternatif, pelanggan juga
boleh “walk-in” ke pusat pemeriksaan PUSPAKOM tanpa temujanji.

Untuk membiasakan pengguna dengan sistem baharu ini, pelanggan yang membuat
temujanji menggunakan MyPUSPAKOM untuk pusat pemeriksaan Shah Alam dan Padang
Jawa akan dikecualikan caj pemprosesan. Tempoh pengecualian adalah bagi slot temujanji bermula pada 11 September 2017 sehingga 8 Oktober 2017.

Ketua Pegawai Eksekutif PUSPAKOM, Mohammed Shukor Ismail berkata, “Sistem
MyPUSPAKOM ini amat mudah dan cepat kerana pelanggan boleh membuat temujanji dan pembayaran pada bila-bila masa dan di mana sahaja dengan hanya menggunakan
peralatan mudah-alih atau telefon bimbit. Dengan MyPUSPAKOM, urusan syarikat mahupun individu untuk membuat temujanji pemeriksaan akan menjadi lebih senang, dan
pembayaran untuk slot pemeriksaan kenderaan juga akan dibuat secara atas talian. Mereka hanya perlu hadir di cawangan PUSPAKOM yang terpilih dan berurusan secara “cashless” atau tanpa tunai mengikut slot pemeriksaan kenderaan yang ditempah melalui MyPUSPAKOM.
Melalui MyPUSPAKOM, pelanggan dapat mengetahui kekosongan slot, tarikh dan masa
untuk pemeriksaan kenderaan di semua cawangan dan lokasi pemeriksaan PUSPAKOM di  seluruh negara, malahan boleh menyemak rekod temujanji dan pemeriksaan kenderaan. Ini memberi manfaat nilai tambah, menjimatkan masa dan kos terutamanya bagi syarikat serta organisasi dalam mengatur jadual pemeriksaan kenderaan-kenderaan milik mereka dengan lebih telus dan efisyen.
Tambah Shukor lagi, “Dengan menggunakan sistem MyPUSPAKOM, pelanggan dapat
mengetahui caj sebenar pemeriksaan kenderaan di PUSPAKOM, ini dapat mengelakkan daripada tertipu dan dikenakan caj perkhidmatan yang terlampau tinggi oleh perkhidmatan “runner” ataupun orang tengah.” “PUSPAKOM sentiasa berusaha menambahbaik perkhidmatan selaras dengan kehendak pelanggan dalam memberi kemudahan perkhidmatan pemeriksaan kenderaan yang telus dan efisyen. Kami percaya inisiatif MyPUSPAKOM ini akan memudahkan pengaturan jadual
pemeriksaan kenderaan pelanggan-pelanggan kami,” sambung Shukor.

Untuk maklumat lanjut berkenaan Sistem Temujanji Pemeriksaan Atas Talian baharu,
MyPUSPAKOM, pelanggan boleh menghubungi Pusat Bantuan Khidmat Pelanggan di talian
1-800-22-2210 atau layari laman sesawang MyPUSPAKOM di www.mypuspakom.com.my
untuk membuat tempahan dan pembayaran pemeriksaan kenderaan secara atas talian.

BhPetrol dan Touch'n Go sedia pelbagai hadiah

BHPetrol telah menjalin kerjasama dengan Touch 'n Go Sdn. Bhd. (TNGSB) untuk memberi penghargaan kepada pelanggan mereka dengan pelbagai hadiah menarik bernilai sejumlah RM 50,000.

Mulai 30hb Ogos hingga 30hb September 2017 ini, para pelanggan BhPetrol dianjurkan untuk menambah nilai kad Touch 'n Go mereka dengan nilai minimum RM50 bagi menerima E-Voucher BHPetrol percuma yang bernilai RM3 bagi setiap transaksi. Promosi ini sah di stesen BHPetrol yang menyediakan kemudahan tambahnilai Touch'n Go.

Pelanggan akan berpeluang untuk memenangi hadiah utama berupa bekalan petrol percuma untuk satu tahun, kad Touch'n Go dengan nilai RM1000, SmartTAG dan jam tangan pintar Touch'n Go 'TimeTraveller. Hadiah saguhati yang berupa jam tangan pintar turut menanti para pemenang bertuah.

Untuk mendapatkan E-voucher percuma dan memenangi hadiah, pelanggan hanya perlu mengikuti beberapa langkah mudah melalui aplikasi mudah alih dalam talian yang membolehkan mereka menebus e-baucer BHPetrol bernilai RM3. E-baucer ini boleh ditebus hanya dengan pembelian minimum RM20 petrol Infiniti  bagi setiap urus niaga, sementara stok masih ada.

Promosi telah ini dirasmikan oleh Pengurus Besar Bekalan, Runcit dan Hal Ehwal Awam BHPetrol, Ir Azizul Azily Ahmad dan Ketua Perkongsian Korporat & Strategik TNGSB, Jenelle Koh, yang diadakan di ibu pejabat BHPetrol semalam. Turut hadir ialah Pengurus Pemasaran Runcit BHPetrol, En Baba Tan dan Ketua Unit Perniagaan Reload, Pn Norafinaz Raja Din.