Benelli TRK 251 jentera kembara mampu milik

Benelli TRK 251 mampu menjadi teman perjalanan utama anda untuk pergi ke mana-mana sahaja pada bila-bila masa dengan mudah! Ia merupakan sebuah motosikal yang direka untuk menemani anda dalam pengembaraan yang selalu anda impikan.

Motosikal 250cc yang mudah dikendalikan dan tangkas ini mampu menangani laluan paling sukar walaupun untuk penunggang baharu, malah, ia memang direka untuk penunggang muda dan boleh ditunggangi dengan lesen B2 Malaysia.
Enjin silinder tunggal empat lejang sejukan cecair dengan injap dwi-aci atas DOHC ini dilengkapi dengan sistem pemasaan dan suntikan bahan api elektronik. Output kuasa optimumnya adalah 20.0kW pada 10500rpm.
Benelli TRK 251 ini juga dilengkapi dengan kotak gear 6 kelajuan, klac atau cekam pelbagai plat basah, pelinciran simbah, dan ekzos pemangkin & sensor oksigen.
Motosikal dwi-kegunaan ini mampu membawa 18 liter bahan api, dan kerangka trellis kelulinya memastikan ketegaran maksimum dan mudah dikendalikan. Benelli TRK 251 adalah penzahiran konsep reka bentuk gaya dan pengembaraan, sebagai sebuah motosikal kontemporari yang menyediakan pengalaman yang sporty dan menarik.
Suspensi hadapannya terdiri dari jenis topang terbalik berdiameter 41 mm di bahagian depan dan lengan ayun belakang dengan penyerap kejutan tunggal dengan julat pergerakan sebanyak 51 mm.

TRK 251 ini dilengkapi sistem brek yang terdiri daripada satu cakera 280 mm terapung dengan empat angkup di bahagian hadapan dan cakera 240 mm dengan angkup tunggal di belakang bagi menawarkan keselamatan jalan maksimum. Roda aloi aluminium 17 inci menjadi tapak tayar 110/70 di bahagian hadapan dan 150/60 di bahagian belakang.
TRK 251 ditawarkan dalam warna merah Rudy Red, kelabu Titanium Grey & hitam Jet Black dan boleh didapati mulai sekarang
Benelli TRK 251 boleh didapati di bilik pameran Benelli pada harga RM13,888 dan RM14,688 (Edisi ABS).


Benelli Leoncino 250 kini di pasaran

Benelli mengalu-alukan ahli terbarunya dalam keluarga Leonelli ("singa kecil") iaitu Leoncino 250 yang merupakan sebuah model serba baharu. Leoncino 250 merangkumi satu abad keghairahan terhadap seni motosikal, dengan menggabungkan intipati scrambler, reka bentuk elegan, dengan teknologi dan prestasi moden sepenuhnya. Dengan berbuat demikian, ia memenuhi piawaian tinggi
seperti yang ditakrifkan oleh Leoncino 500 dan Leoncino Trail, namun memaparkan wataknya yang tersendiri. Singa Pesaro yang berdiri di atas madgad depannya mengimbas kembali sejarah keagungan Benelli lampau dan potensi yang luar biasa masa hadapan.
Leoncino 250 berjaya tampil sebagai motosikal santai era 50an dan 60an, sambil mengeksploitasi kemajuan teknologi hari ini dengan jayanya untuk meningkatkan pengalaman penunggangan yang mengagumkan. Sebuah motosikal klasik dan inovatif, garis-arus Leoncino 250 menggabungkan dinamisme dengan warisan secara harmoni, hasil rekaan Centro Stile Benelli dari Itali.
Reka bentuk lampu penuh lampu LED yang direka bentuk semula sepenuhnya menetapkan gaya motosikal ini dari depan ke belakang, bermula dari tangki bahan api hingga ke pelana kompak dan ekornya, dalam casis trellis moden-klasik Leoncino 250. Secara keseluruhannya, ia memiliki estetika hebat yang menyemarakkan semula semangat retro estetik Itali untuk generasi baharu masa kini.

Penampilan memberangsangkan Leoncino 250 ini disokong oleh kuasa yang dijanjikan oleh enjin 249cc satu silinder empat lejang, empat injap, sejukan cecair. Reka bentuk ini disuap badan pendikit 37mm suntikan bahanapi elektronik, pencucuhan TLI, dwi-aci oleng DOHC, yang menjana lebih daripada 25 kuasa kuda pada 9000 rpm dan 21 Nm pada 7500.  Topang terbalik 41mm mengampu bahagian hadapan motosikal ini dan diimbangi lengan-ayun belakang dengan penyerap kejutan mono. Brek cakera hadapan 280mm / empat angkup dan belakang 240mm / satu angkup lonjong bergabung untuk pemberhentian jitu Leoncino 250 yang mesra pengguna. Rim aluminium 17-inci hadapan dibalut tayar 110/70-R17 dan tayar 150/60-R17 pula digunapakai di belakang. Paparan digital sepenuhnya yang mampu dibaca jelas dalam keadaan apa pun.

Benelli Leoncino 250 akan tersedia dalam warena coklat Pearl Brown, merah Italian Red dan kelabu Titanium Grey. Ia boleh didapati di semua peniaga Benelli yang diiktiraf mulai dari September 2019
ini, pada harga RM13,888 dan RM14,688 (Edisi ABS).