Helmet replika Rossi terbaharu AGVPeminat tegar Rossi tentunya teruja dengan kehadiran topi keledar terbaharu dari AGV iaitu model Pista GP-R Soleluna terbaharu.

Topi keledar jenama Itali ini digelar sebagai topi keledar mutahkir perlumbaan atau 'ultimate helmet track' dan dilengkapi dengan lubang udara logam dan spoiler 'biplano' yang diuji di terowong angin yang terbukti menstabilkan topi keledar itu pada kelajuan tinggi.

Cengkerangnya diperbuat dari serat karbon, dan direka dengan bukaan luas untuk penglihatan sekitar yang lebih baik dan lohong angin seperti sayap dibina di bahagian atas pelindung dagu topi keledar tersebut.Cengkerang dan lapik dalamannya datang dalam empat saiz yang berbeza untuk kesesuaian yang sempurna dan kain pelapik dalaman helmet ini mendapat rawatan Sanitized, 2Dry dan Microsense untuk mengeringkan kelembapan ketika panas dan mengekalkan kesegaran bahagian dalaman topi keledar ini lebih lama.Tetapi mungkin hakikat bahawa ia nya merupakan replika rekabentuk helmet Valentino Rossi yang lebih banyak menarik perhatian pembeli. Ia berharga agak tinggi hampir seribu Euro, tetapi nyata ianya sebuah helmet yang hebat. Dan sukar nak ditiru grafiknya.....

Honda Accord generasi kesepuluh untuk 2018Honda Accord 2018 generasi ke-10 telah direka semula dari bawah dan mempunyai struktur badan yang lebih ringan dan lebih tegar, reka bentuk casis baru yang canggih, enjin dwi-turbocharged dengan tork tinggi. Kini buat pertama kali di dunia ia merupakan kereta pacuan roda hadapan yang disepadankan dengan transmisi automatik 10 kelajuan.

Kereta ini juga dibekalkan dengan dua motor teknologi hibrid generasi baharu Honda, bersama dengan pelbagai teknologi baru, teknologi bantuan dan teknologi kertersambungan, dalam sebuah reka bentuk yang lebih canggih, anggun dan sporty dengan ruang dalaman dan keselesaan kelas atasan.
 Accord baru ini mempunyai tapak atau jarak roda yang lebih panjang sebanyak +2.16 inci, ketinggian keseluruhan yang diturunkan sebayak -0.59 inci dan badan yang lebih lebar sebanyak +0.39 inci, trek roda yang lebih lebar di depan +0.20 inci dan +0.79 inci di belakang, dan panjang keseluruhan pula dikurangkan sebanyak -0.39 inci. Kesan gabungan perubahan Accord generasi baharu ini membuatkannya kelihatan lebih premium, diserlahkan lagi oleh lebihan bahagian selepas roda yang lebih pendek, penampilan atau fascia depan yang berani, hud panjang dan rendah, dan pusat graviti kini lebih dekat pada roda belakang.

Enjin turbo suntikan langsung DOHC 1.5 liter, 16-injap bolehlaras Dual Time Variable Control (dual VTC) menghasilkan kuasa puncak sebanyak 192 kuasa kuda (HP) pada 5,500 rpm dan 192 lb-ft. Tork dari 1,500 hingga 5,000 rpm, naik dari 185 HP pada model 2.4 liter yang sedia ada. Turbo 1.5 liter baru ini dikendalikan dengan transmisi automatik Honda secara automatik berubah-ubah (CVT) atau, dalam trim Sport, kepada CVT atau penghantaran manual 6 kelajuan (6MT).

Accord juga boleh dilengkapi enjin turbo suntikan langsung DOHC 2.0-liter 16-injap baru dengan i-VTEC® yang dipasangkan dengan transmisi automatik 10 kelajuan atau, dalam trim Sport, ke 10AT atau 6MT yang tersedia. Turbo 2.0-liter baru ini, berkongsi banyak reka bentuknya dengan 2017 Civic Type R, yang menghasilkan 252 HP pada 6,500 rpm dan 273 lb.-ft. Tork dari 1,500 hingga 4,000 rpm, berbanding 278 HP pada 6,200 rpm dan 252 lb.-ft. pada 4,900 rpm untuk janakuasa 3.5 liter V6 yang digantikannya.