Perodua Tweckbot datang lagi


Perodua menawarkan pemeriksaan 50-perkara percuma sebagai sebahagian daripada program Tweckbot untuk memastikan kenderaan Perodua anda berada dalam keadaan terbaik untuk perjalanan pemanduan percutian panjang.

Perodua Tweckbot ialah pasukan perkhidmatan kenderaan mudah alih yang memeriksa kenderaan Perodua di lokasi terpilih semasa musim perayaan. Perodua Tweckbot bermula sebagai perkhidmatan berasaskan Twitter (Twitter + cek + robot) yang menawarkan pemeriksaan percuma pada waktu dan lokasi tertentu. Tweckbot secara beransur-ansur berkembang ke medium lain seperti Facebook dan media tradisional untuk menjangkau lebih ramai pemilik Perodua.

Ini adalah program Perodua Tweckbot kali keempat yang diadakan pada tahun ini, dengan hampir 5,000 kenderaan diperiksa sejak program bermula pada tahun 2011.

Pasukan itu akan ditempatkan di Giant Hypermarket di Kota Damansara hujung minggu ini (15-17 Disember, 10 pagi - 5 petang), untuk menyediakan pemeriksaan keselamatan 50 perkara percuma kepada semua kenderaan Perodua musim perayaan dan cuti sekolah.

Pemeriksaan 50 perkara ini terdiri daripada enjin, penghantaran, penyejuk (tahap penyejuk, kipas dan suhu), pemeriksaan brek (cecair dan pad pakai), stereng kuasa, klac, tayar, suspensi dan elektrik (bateri, lampu dan air), dan setiap sesi pemeriksaan mengambil masa lebihkurang 10-15 minit.

Di samping itu, diskaun 20% untuk alatganti dan aksesori akan ditawarkan kepada semua kenderaan yangdatang ke cawangan dan penyedia servis Perodua (terma dan syarat dikenakan).