Konvoi MotoGP GIVI khusus untuk pemilik Box B32 GIVI

Masa yang dinanti nanti telah tiba! Bagi anda yang sudah memiliki kotak simpanan GIVI Monolock B32 Topbox, ini adalah peluang anda untuk menyertai 'B32 MOTOGP CONVOY TO SEPANG 2017'
Dengan yuran penyertaan RM120 (dan RM150 untuk pembonceng anda), macam macam goodies akan anda dapati dengan menyertai konvoi khas ini, iaitu :-
1 x Tiket K1 Grandstand
1 x GIVI MotoGP Jersey (Limited Edition) 
1 x GIVI WaistPouch
1 x GIVI Cap
1 x GIVI Helmet Cover
1 x Minyak Enjin Castrol 1L
1 x Minuman Energi Monster
1 x Parkir Motorsikal
1 x Sarapan Pagi

Konvoi akan bertolak dari Menara KL (29 Oktober - Ahad).
Bertindak segera!!  Tempat adalah TERHAD!!


Pengedar Yamaha dirai pelumba MotoGP Yamaha

Motul Grand Prix Jepun hanya beberapa hari lagi, dan Pasukan MotoGP Movistar Yamaha kini berada di Asia. Maverick Viñales dan Valentino Rossi sudah tidak sabar lai untuk menghidupkan enjin YZR-M1 mereka di litar Motegi Twin pada hari Jumaat ini dan memulakan perlumbaan untuk Yamaha, namun masih sempat meluangkan sedikit masa untuk berkongsi keghairahan orang Jepun dalam sukan bermotor.

Sebaik sahaja dua pelumba Yamaha Factory itu tiba di Jepun, mereka disambut hangat oleh para peminat setempat dan menerima sambutan yang sama keghairahannya pada acara KITTE di Tokyo semalam.
Empat puluh tiga peniaga terkemuka Yamaha dari negara-negara ASEAN (13 dari Taiwan, 12 dari Filipina, 11 dari Vietnam dan 7 dari Thailand) telah menghadiri persembahan yang sangat istimewa untuk menunjukkan sokongan mereka kepada pelumba MotoGP dan pasukan Yamaha mereka yang turut disertai oleh Johann Zarco  dari Pasukan Monster Yamaha Tech3 untuk berkongsi strategi mereka bagi perlumbaan hujung minggu ini.

Ketiga-tiga bintang MotoGP itu juga turut disertai oleh wira tempatan dan pemenang perlumbaan Suzuka 8-Hours, Katsuyuki Nakasuga, yang akan menyertai Grand Prix Jepun sebagai pelumba wildcard.
Acara KITTE itu ditamatkan dengan beberapa peminat bertuah berpeluang untuk bertanya soalan kepada pelumba secara bersemuka, dan bergambar dengan mereka dan juga Miss Universe Jepun 2017, Momoko Abe, dan rakan-rakan finalisnya Mako Sato, Momoe Yada dan Ai Kobayashi.
Selain bertemu dengan wira-wira MotoGP mereka, peniaga Yamaha juga meraikan kemenangan kejuaraan Grand Prix ke-500 Yamaha yang telah dicapai di Le Mans, Perancis, tahun ini. Kawasan tema "Blue" memperingati pencapaian yang luar biasa ini dengan memaparkan jentera dan enjin Yamaha GP bersejarah. Kawasan itu juga menampilkan sudut penghormatan khas yang didedikasikan kepada pelumba Jepun mendiang Norick Abe, yang telah menyumbang tiga kemenangan 500cc kepada sejarah kejayaan Grand Prix Yamaha.


Toyota Eco Youth 2017 endah alam sekitar


Juara TEY 2017 SMK Raja Perempuan Ipoh
12 buah sekolah dari seluruh pelusuk negara telah mempersembahkan projek mereka untuk memulihara alam sekitar di Konvensyen dan Pameran Belia Toyota Eco yang dianjurkan oleh UMW Toyota Motor yang diadakan semalam.

Program yang melibatkan 72 pelajar dan 24 guru tersebut telah dilancarkan pada 2 Mac 2017 dan penilaian akhir untuk memilih pemenang telah diadakan pada 10 Oktober 2017.

UMW Toyota Motor telah menganjurkan acara Toyota Eco Youth (TEY) selama 16 tahun, yang bertujuan untuk menanamkan kepentingan memelihara alam sekitar dan penyelesaian yang mampan alam sekitar di kalangan pelajar remaja. Tema "Mengurangkan Jejak Karbon" tahun ini amat bermakna kerana kesannya terhadap pemanasan global dan perubahan iklim tidak boleh diabaikan lagi. Pengurangan jejak karbon secara langsung berkaitan dengan membanteras pelepasan gas rumah hijau seperti karbon dioksida, metana, nitrous oksida dan sebagainya untuk mengurangkan kesan pemanasan bumi.
Pemenang tempat kedua,  SMK Lopeng Tengah Miri Sarawak
Timbalan Pengerusi UMW Toyota Motor Encik Akio Takeyama berkata, "Toyota Motor Corporation mewujudkan inisiatif global - Cabaran Alam Sekitar Toyota 2050, yang mengenal pasti 6 isu alam sekitar yang perlu ditangani dalam 3 dekad akan datang seperti pengurangan CO2 (dalam kenderaan baru , kitaran hidup dan tumbuhan), pengoptimuman penggunaan air dan mewujudkan masyarakat yang mengamalkan kitar semula serta mewujudkan masyarakat masa hadapan yang selaras dengan alam semula jadi."

Pelajar yang menyertai program ini memperoleh kemahiran yang berguna melalui metodologi penyelesaian masalah Toyota. Selain menyelesaikan masalah alam sekitar, mereka juga meningkatkan kemahiran komunikasi mereka sambil membina keyakinan diri mereka dan bekerja sebagai satu pasukan.
Tempat ketiga diraih SMK Balai Besar Dungun

Sekolah-sekolah yang mengambil bahagian untuk 2017 TEY adalah:
1. SMK BANDAR PUTRA, SEGAMAT, JOHOR
2. SMK DATO 'SYED AHMAD, KUALA NERANG, KEDAH
3. SMK TOK JANGGUT, PASIR PUTEH, KELANTAN
4. SMK BUKIT BARU, BUKIT BERUANG, MELAKA
5. SMK DATUK 'HJ. ABDUL SAMAD, PORT DICKSON, NEGERI SEMBILAN
6. SMK ROMPIN PERMAI, KUALA ROMPIN, PAHANG
7. SMK RAJA PEREMPUAN, IPOH, PERAK
8. SMK PERMATANG TOK LABU, SEBERANG PERAI, PULAU PINANG
9. SMK PINGGAN-PINGGAN, PITAS, SABAH
10. SMK LOPENG TENGAH, MIRI, SARAWAK
11. SMK TELOK PANGLIMA GARANG, KUALA LANGAT, SELANGOR
12. SMK BALAI BESAR, DUNGUN, TERENGGANU

Juara projek sekolah dipilih berdasarkan keberkesanan projek dalam memelihara alam sekitar dan mengurangkan jejak karbon, persembahan berkesan dan pameran kreatif projek-projek. Guru yang membimbing para pelajar juga diraikan semasa upacara penutupan. Guru terpilih dipilih berdasarkan nasihat yang tepat dan panduan yang berkesan.

Juara menerima hadiah wang tunai RM10,000 manakala pemenang tempat kedua dan ketiga masing-masing membawa pulang RM7,000 dan RM5,000. Di samping itu, pemenang untuk persembahan terbaik, pameran terbaik dan laman blog terbaik juga menerima RM1,000 setiap satu. Saguhati RM500 setiap seorang juga diberikan kepada guru terpilih semasa program tersebut.