Yamaha Wolverine X2 ROV dilancar di Amerika


Yamaha Motor Co., Ltd. mengumumkan pelancaran Wolverine X2 ROV (Kenderaan Rekreasi Luarjalan) baru di Amerika Utara dan pasaran lain mulai Jun 2018. Oleh kerana ROV adalah produk utama dalam segmen perniagaan RV1 , Yamaha Motor secara aktif memperluaskan barisan produk ROVnya, dan model 2 tempat duduk baru ini yang bertujuan untuk pasaran rekreasi, dan dibuat oleh Yamaha Motor Manufacturing Corporation of America (YMMC).

Wolverine X2 didasarkan pada platform model rekreasi 4 tempat duduk Wolverine X4 yang dilancarkan pada tahun 2017. Disasarkan untuk memandu dan berburu di luar jalan, Wolverine X2 2-tempat duduk menyediakan prestasi memandu cemerlang peringkat tinggi, keselesaan, kebolehpercayaan, dan praktikaliti. Pelbagai aksesori seperti sistem navigasi luar jalan telah direka bentuk untuk model baru.
Ciri-ciri utama Wolverine X2 termasuk
1) enjin 2 silinder 847cm3 yang memberikan kebolehpercayaan dan getaran rendah serta prestasi luar biasa yang baik melalui tork kelajuan rendah yang kuat dan tindakbalas pendikit yang baik,
2) badan yang padat dan ringan yang ideal untuk keadaan memandu teknikal, dan
3) dulang beban kapasiti besar termasuk tingkap pintu yang boleh dibuka dan ditutup dengan hanya satu tangan.

#71 Ayumu terhempas di Catalunya

Bermula dari barisan kedua, Pelumba PETRONAS Sprinta Ayumu Sasaki mendesak keras untuk bertahan dengan kumpulan utama tetapi dengan enam pusingan berbaki, kemalangan melanda pengendali Jepun itu setelah kehilangan kawalan tayar belakang jentera #71, dan terhempas di tempat ke-11.

"Saya mempunyai banyak keyakinan dalam perlumbaan hari ini. Malangnya, pada mulanya saya membuat sedikit kesilapan dan terlepas peluang untuk kekal bersama dua pelumba di bahagian depan. Sekitar pertengahan perlumbaan, kumpulan utama kembali bersama dan saya berada dalam pertempuran berjuang untuk kedudukan pertama. Tayar saya semakin merosot pusingan demi pusingan tetapi saya tahu jika saya mengekalkan kedudukan saya di sana saya akan dapat memperbaikinya dalam empat atau lima pusingan terakhir. Saya cuba menguruskan tayar saya tetapi tiba-tiba di selekoh kiri saya terhempas. Biasanya di sini anda melihat lebih banyak kemalangan selekoh kanan kerana ini biasanya merupakan bahagian terburuk bagi tayar. Atas sebab ini saya cuba untuk lebih berhati-hati di sudut kanan dan kemudian mendesak di sebelah kiri. Ketika saya mendesak sisi kiri saya kehilangan kawalan belakang dan terhempas dengan enam pusingan berbaki. Saya sangat kecewa kerana saya merasakan saya dapat melakukan lebih baik. Secara keseluruhannya, kami telah banyak kemajuan hujung minggu ini, jadi saya sudah bersedia untuk Assen. "

#7 Adam kutip mata berharga di Catalunya

Pelumba PETRONAS Sprinta Racing Adam Norrodin bertarung dari tempat ke-21 di grid, untuk mengutip mata di kedudukan ke-13.

"Sesi pemanasan pagi ini saya tidak berasa begitu baik; selepas kemalangan semalam saya tidak begitu fokus dan sejak awal hari saya berjuang untuk kembali ke irama saya di sini. Saya masih merasakan positif bahawa saya boleh berlumba dengan baik, jadi apabila lampu padam, saya menolak untuk membuat permulaan yang baik. Saya dengan serta-merta mendapatkan beberapa kedudukan dan merasa baik dengan motosikal, tetapi sebaik sahaja tayar haus, semuanya berubah. Dari sini saya tidak dapat menguruskan diri; Saya kehilangan keyakinan. Saya tidak begitu gembira dengan hasil ini kerana saya mampu berbuat lebih baik. Saya perlu mencuba dan mencari sesuatu kelebihan dalam diri saya untuk kembali kuat di Assen."

Proton Saga paling berbaloi dibeli sekarang

Bermula sekarang hingga Ogos 2018 mungkin merupakan masa terbaik untuk membeli sebuah kereta
Walau bagaimanapun, dengan pengumuman yang dibuat baru-baru ini mengenai pemansuhan GST kepada kadar sifar dijangka akan mengubah keadaan semasa dan kami percaya sekarang ini merupakan masa yang terbaik untuk pengguna membeli sebuah kereta baharu kerana pelaksanaan SST bakal berkuatkuasa pada September.
Menurut pelbagai sumber, harga kenderaan berpotensi untuk meningkat selepas adanya SST, seperti yang disebut oleh Presiden Persatuan Automotif Malaysia, Datuk Aishah Ahmad dalam wawancaranya bersama media pada bulan Mei, "Harga kereta akan meningkat apabila
SST sebanyak 10% dilaksanakan."

Kereta baharu lebih memudahkan proses permohonan pinjaman dengan kadar yang lebih baik
Bagi pasaran kereta terpakai, oleh kerana persaingan yang sengit, penjual secara umumnya menyerap nilai GST. Oleh itu, harga ditawarkan tidak akan terjejas dengan GST yang berkadar sifar. Bagi pengguna yang ingin berjimat, mereka mungkin akan lebih tertarik dengan pasaran kereta terpakai kerana perbandingan kos disangka lebih murah dan praktikal. Walau bagaimanapun, proses membeli kereta terpakai adalah sedikit lebih rumit berbanding dengan pengalaman membeli kereta
baharu kerana kelulusan pinjaman mungkin lebih mudah untuk diperoleh dan kadar faedahnya lebih rendah disebabkan risiko yang lebih rendah berbanding dengan kereta terpakai. Dengan ini, jumlah pinjaman yang diluluskan menjadi lebih tinggi amaunnya.

Berikutan dengan perkara ini, kebanyakan pengeluar kereta menawarkan pelbagai aktiviti promosi. Pengguna yang inginkan penjimatan akan menjadi sukar untuk menentukan model mana yang hendak dibeli. Sebagai contoh, jika memilih sebuah kereta dengan enjin 1.3cc, pengguna akan sukar untuk membuat pilihan di pasaran, terutama apabila membuat perbandingan dari segi penyelenggaraan, ruang, keselamatan dan kestabilan, dan yang paling penting adalah faktor harga.

Ketua Pegawai Eksekutif, PROTON Edar Abdul Rashid Musa merasakan bahawa Proton Saga adalah yang paling sesuai untuk semua perbandingan tersebut - ianya luas, dilengkapi dengan ESC (Kawalan Kestabilan Elektrik) dan TC (Kawalan Cengkaman) untuk model premium dan dilengkapi dengan pemanduan dan pengendalian yang hebat, iaitu ciri utama dalam sebuah kereta Proton. Pemanduan dan pengendalian yang baik akan memberikan pengalaman pemanduan yang luar biasa, menjadikan perjalanan di lebuh raya begitu stabil, selesa dan pantas, berbanding pesaingnya. Penyelenggaraannya yang rendah menjadi faktor utama pengguna memilih Proton Saga berbanding pesaingnya yang rapat.
PROTON kini menawarkan SAGA bermula di bawah RM30,000 bagi harga bersih*. Harga yang paling rendah dalam segmennya dan merupakan tawaran harga terbaik sejak 10 tahun (oh, 12 tahun sebenarnya!).