Tiket MotoGP Sepang hampir habis terjual!

Tidak sampai sebulan lagi sebelum Grand Prix Motosikal Shell Malaysia, dan tiket untuk acara tersebut yang bakal diadakan dari November 1-3 di Litar Antarabangsa Sepang kini terjual seperti goreng pisang panas!!

Tiket untuk Premier Roving dengan akses ke Grandstand Utama, VR46 Tribune, F Grandstand dan C2 Hillstand, berharga RM330 setiap satu masih boleh dibeli. Pemegang tiket Premier Roving akan mendapat pengalaman menyaksikan acara ini dari mana-mana kawasan yang dibenarkan.

Peminat Hafizh Syahrin huga perlu segera mendapatkan tiket HS55 Tribune di Grandstand Utama. Tiket berharga RM275 setiap satu tersebut turut menghadiahkan barangan HS55 khas.

SuperKIP kembali menunggang Moto3 untuk musim 2020

SuperKIP kan kembali ke Moto3 untuk musim 2020

Khairul Idham Pawi akan berpindah ke Kejohanan Dunia Moto3 pada tahun 2020 dengan PETRONAS Sprinta Racing. SuperKIP akan membuat kemunculan kembali di kelas di mana dia memenangi dua perlumbaan pada musim sulung 2016.

KIP memulakan karier perlumbaan Grand Prixnya dalam kelas Moto3 dengan cara yang hebat, memenangi perlumbaan kedua sebagai pelumba sepenuh masa sebelum menang kedua kalinya pada tahun yang sama.

Sebagai sebahagian daripada rawatan yang berterusan keatas kecederaan yang dialami pada Grand Prix Sepanyol pada Mei tahun ini, KIP akan melalui terapi kali ketiga pada Selasa minggu ini di Pusat Perubatan Sukan Kuala Lumpur. Pelan pemulihannya akan menumpukan persiapan untuk musim 2020, bermakna dia tidak akan kembali ke Moto2 pada tahun 2019. Sebaliknya, dia akan digantikan untuk baki musim 2019 oleh rakan senegara, Adam Norrodin.

Musim 2020 Moto3 akan berlangsung pada Mac tahun depan, dengan pusingan pembukaan di Grand Prix Qatar yang dijadualkan pada 8 Mac.

#superkip #petronassprintaracing #moto3 #moto2 #motogp

Senarai awal Shell Malaysia MotoGP, Sepang 2019
Yamaha NVX Doxou ditawarkan RM10,688


Hong Leong Yamaha Motors telah memperkenalkan barisan siri edisi terhad "Doxou" di Karnival Yamaha GenBlu temoohari, termasuklah untuk skuter sporty premium Yamaha NVX mereka.
Grafik yang direka khas dengan gabungan warna 'Sakura Copper' dan warna Matte Blue yang baharu tersebut mengembangkan jangkauan Yamaha dalam gaya hidup fesyen premium.
Pemilik unit edisi terhad ini juga akan menerima set hadiah eksklusif yang termasuk fon kepala Doxou yang direka khas, rantai utama dan sijil yang ditulis dengan butiran enjin dan casis motosikal kebanggaan mereka tersebut.
Harga Jualan Asas yang disyorkan (tanpa r / cukai, plat tidak & Ins) ialah RM10,688.