UberFLASH dan UberTAXI mula berkhidmat

 Uber Malaysia telah melancarkan perkhidmatan UberFLASH dan UberTAXI. Ia nya merpakan dua perkhidmatan baharu yang akan memberi pengguna lebih banyak pilihan perjalanan di Lembah Klang dengan lebih selamat, selesa dan murah. UberFLASH akan menghubungkan pelanggan kepada rakan kongsi pemandu yang paling dekat dengan mereka - sama ada ia nya uberX atau teksi di rangkaian e-panggil. UberTAXI adalah perkhidmatan di mana teksi boleh dipangil melalui Aplikasi Uber.

Uber berusaha untuk untuk memastikan pengalaman yang berkualiti untuk semua pengendara dan rakan kongsi pemandu mereka. Syarikat e-hailing atau e-panggil akan mengekalkan piawaian yang tinggi untuk rakan kongsi pemandu dan kenderaan yang dibenarkan pada aplikasinya, termasuk meminta pemandu menjalani pemeriksaan latar belakang. Semua ciri lain yang telah menyumbang kepada pengalaman Uber yang hebat - seperti sistem penarafan bersama dan infrastruktur sokongan pelanggan - kekal tersedia dan berkuatkuasa sebagai sebahagian daripada perkhidmatan baharu ini.

Harga perkhidmatan UberFLASH adalah sama seperti uberX dan pelanggan akan dapat mengetahui tambang terlebih dahulu sebelum menempah perjalanan. Pelumba UberFLASH dijangka mengalami masa tunggu yang lebih singkat, kerana mereka boleh menjangka akan diambil oleh mana-mana kenderaan di rangkaian yang terdekat dengan mereka, termasuk teksi. Bagi UberTAXI, harga akan berdasarkan kadar teksi teksi SPAD.

Uber menjangkakan perkhidmatan ini akan menjadi situasi menang-menang bagi semua pihak yang terlibat. Pelanggan akan mendapat manfaat daripada pengalaman ambilan yang lebih cepat, manakala pemandu teksi akan mendapat manfaat daripada teknologi teknologi Uber untuk memadankan mereka secara efisien dengan pelanggan, bagi memberi mereka potensi untuk mendapatkan lebih banyak wang melalui peningkatan kecekapan (kurang masa yang dihabiskan untuk menunggu, lebih banyak masa dengan perjalanan bertambang).

Bagaimana menggunakan UberFLASH / UberTAXI
● Lancarkan aplikasi Uber
● Taip destinasi anda dan sahkan titik pikap anda
● Pilih UberFLASH / UberTAXI
● Minta perjalanan anda dan tunggu kenderaan yang terdekat
● Nikmati perjalanan anda dengan harga yang berpatutan sama seperti uberX untuk UberFLASH!
● Atau pilihan UberTAXI dengan harga teksi SAPD.
Bagi mereka yang lebih suka UBERBLACK atau uberXL, perkhidmatan tersebut masih tersedia sebagai perkhidmatan khusus. Untuk maklumat lanjut mengenai UberFLASH dan UberTAXI, sila layari https://www.uber.com

Toyota Camry, Altis baharu datang tanpa kenaikan harga


 Tempahan kini dibuka untuk Toyota Camry dan Toyota Corolla Altis baharu. Kedua-dua model ini boleh didapati dengan pelbagai aksesori pilihan yang boleh ditetapkan sewaktu menempah kereta ada.

Sebagai rangkaian model perdana Toyota di Malaysia, Camry menawarkan status, kemewahan, keselesaan, kuasa dan teknologi. Varian teratas adalah Camry Hybrid dengan 2.5 liter Hybrid Synergy Drive untuk prestasi tinggi tanpa mengenepikan kecekapan bahan api.

Penambahbaikan Camry baharu telah dibuat pada bahan trim baharu untu kesemua empat varian dengan hiasan kayu karbon dengan jahitan coklat di papan pemuka. Camry 2.5HV Luxury baru juga menawarkan kerusi kulit Kogane baru ('kogane' bermaksud emas dalam bahasa Jepun) dengan aksesori pilihan  pengecasan USB dan cermin sayap auto-lipat yang tersedia untuk semua varian. Untuk variasi terpilih, Panorama View Monitor (PVM) kini juga tersedia.
Corolla Altis baru kini boleh dipesan dengan tambahan aksesori tambahan yang menawarkan ciri-ciri teknologi tambahan kepada pemiliknya. Aksesori pilihan yang tersedia adalah dua outlet pengecasan USB supaya telefon mudah alih dan peranti peribadi lain boleh kekal penuh caj dalam perjalanan panjang. Cermin pintu Autofold yang kini terlipat secara automatik kali ganda apabila kenderaan dikunci dengan alat kawalan jauh sebagai pilihan untuk Corolla Altis 1.8E sahaja. Turut tersedia untuk semua varian adalah plat pelindung bendul pintu yang diterangi pada pintu depan dan belakang.

Digital Video Recorder (DVR) juga datang sebagai aksesori pilihan dengan menawarkan kualiti tinggi Toyota. Ia menyediakan rakaman audio dan video bagi setiap pemanduan untuk kenangan atau untuk digunakan sekiranya berlaku kejadian tidak mungkin. Monitor Panorama Panorama (PVM) pula ditawarkan sebagai aksesori tambahan lain, menggunakan kamera kecil di sekitar kereta untuk memberikan pandangan sekeliling 360 darjah untuk membantu meletak kereta dngan lebih mudah. Imej yang jelas membolehkan pemandu melihat rintangan jalan dan tempat yang mampu merosakkan kereta, ataupun kanak-kanak atau haiwan yang mungkin tidak dapat dilihat melalui cermin pandangan belakang.

Tiada kenaikan harga yang dikenakan untuk Camry baharu dan Corolla Altis. Harga atas jalan (tanpa insurans) untuk pelbagai model Camry bermula dari RM148,600 sementara untuk Corolla Altis ia nya bermula dari RM117,400 dengan tiga varian yang ada.

Seperti semua model Toyota yang diedarkan oleh UMWT, Camry dan Corolla Altis datang dengan jaminan 5 tahun dengan jarak tempuh tanpa had. Bagi Camry Hybrid, perlindungan jaminan untuk pek bateri hibrid adalah sehingga 8 tahun untuk ketenangan fikiran para pemilik.

Acara Weekender Showroom akan diadakan di semua bilik pameran di seluruh negara bermula 15 Sept di mana pandu-uji Camry dan Corolla Altis boleh anda alami. Lokasi bilik pameran boleh disemak di toyota.com.my atau dengan menghubungi Toyota Freephone di 1800-8-TOYOTA (869682).