#55 Hafizh Syahrin tak sabar nanti Le Mans

 'Saya tidak sabar untuk tiba di Le Mans dan saya mahu melakukan yang terbaik untuk pasukan saya yang berasal dari Perancis, jadi ia merupakan perlumbaan halaman sendiri kami dan akan ada ramai penyokong. Saya berazam untuk berusaha terbaik semasa tiga pusingan awal. Jerez agak sukar turutan kemalangan basikal saya pada awal minggu. Sekarang sakit saya telah hilang. Saya sihat pada 100 peratus, jadi saya ingin memberikan cabaran kepada semua rookies yang lain, dan cuba untuk mendapatkan banyak mata yang mungkin. Saya harap saya dapat kembali kuat seperti sebelum ini dan saya tidak sabar untuk mula mencuba rutin yang sangat penting bagi kami."

#71 Ayumu yakin boleh di Le Mans

 "Saya sangat teruja untuk kembali ke litar hujung minggu ini. Saya suka litar Le Mans, saya harap cuaca kekal baik, kerana dalam keadaan basah ia boleh menjadi agak rumit.
Matlamat saya di Le Mans adalah untuk memberi fokus pada setiap pusingan pada hujung minggu ini, dan benar-benar bekerja keras untuk meningkatkan prestasi saya. Saya harus lebih mempercayai diri saya dan melakukan lebih baik; Saya mesti mendesak lebih keras dan tidak berputus asa. Setiap sesi saya perlu diperbaiki. Saya perlu bekerja lebih keras berbanding sebelum ini semasa sesi kelayakan dan benar-benar berusaha untuk memulakan perlumbaan dalam kedudukan yang baik. Kemudian pada hari Ahad saya harus berjuang sepanjang keseluruhan perlumbaan. "

#7 Adam yakin di Le Mans hujung minggu ini

"Le Mans adalah litar yang hebat; dan saya berkeyakinan penuh di sana. Tahun ini saya berasa lebih hebat dan dengan jentera yang berfungsi baik. Di Le Mans, anda perlu benar-benar mahir pada brek, yang merupakan sesuatu yang saya rasa amat yakin dengan motosikal ini, jadi saya benar-benar menanti-nantikan GP ini.
Sejak Jerez saya telah berlatih dengan sangat keras di Sepanyol; Kami telah banyak menunggang, jadi semoga saya dapat meningkatkan prestasi saya dan meningkatkan persembahan saya pada hujung minggu ini. Saya mahu kembali meraih mata di Le Mans, ini adalah keutamaan nombor satu; terus mendesak dan selesaikan dengan hebat."

#66 Niki ganti Zulfahmi di Moto2 SIC Racing

Pasukan SIC Racing Team telah mengumumkan pelumba Finland Niki Tuuli sebagai pengganti Zulfahmi Khairuddin, yang telah menamatkan kerjaya Moto2nya. Niki akan membuat kemunculan sulungnya dengan jentera Kalex 600cc #66 di Le Mans, Perancis hujung minggu ini.

Niki berusia dua puluh dua tahun dan berasal Imatra, Finland, akan bertanding dalam Kejohanan Moto2 menggantikan Zulfahmi yang memutuskan untuk memberikan tumpuan penuh kepada peranan mentornya dalam program 'Impian ke MotoGP' yang disokong oleh SIC.

Niki Tuuli memasuki Kejohanan Dunia dengan latar belakang perlumbaan yang mengagumkan sehingga kini.
Menunggang minimotos dari umur sembilan tahun, penampilan Niki menunggang motosikal 600cc buat kali pertama dan menang di IDM Yamaha R6 Cup dalam tahun 2012. Pada tahun berikutnya, beliau melangkah ke siri SuperStock600 Eropah selama tiga musim dan berjaya menaiki podium lima kali dan satu kemenangan dan tamat tempat keempat keseluruhan pada 2014.

Niki menyertai  di tiga dari empat perlumbaan terakhir Kejuaraan Dunia SuperSport 2016 sebagai peserta wildcard, dan tamat di podium dalam kesemua perlumbaan tersebut. Beliau juga memenangi Kejohanan Finland pada tahun tersebut.

Kemunculannya cemerlang di WorldSSP memberikannya peluang untuk bersaing sebagai pelumba sepenuh masa untuk musim 2017. Di bawah bimbingan Vesa Kallio (saudara Mika Kallio), Tuuli meraih dua podium dan satu permulaan petak utama pada tahun itu, dengan penyudahan keseluruhan ke-7.

Pada 2018, beliau telah mengambil bahagian dalam lima perlumbaan WorldSSP dan kini berada di tempat ke-8 dalam kedudukan keseluruhan, sebelum menerima tawaran daripada Pasukan SIC Racing untuk memulakan cabaran  bersama dalam Kejohanan Dunia Moto2.