Perhimpunan pemilik Renault 2018


Honda EX5 kini berpenampilan baharu

Boon Siew Honda kini memperkenalkan model cub Honda EX5 legenda berwajah baharu untuk yang dihiasi warna baru Magenta dan jalur corak retro untuk menyerlahkan lagi penampilan yang bergaya.

Honda EX5 merupakan model Honda yang popular di Malaysia dan sehingga April 2018, lebih dua juta unit telah terjual sejak ianya dilancarkan pada tahun 1987. EX5 ialah model cub Honda pertama di Malaysia dalam kelasnya yang dipasang dengan teknologi sistem enjin FI yang dibangunkan untuk meningkatkan kuasa serta menjimatkan bahan api. Teknik kawalan elektronik sistem suntikan bahan api (FI) membolehkan enjin beroperasi dengan nisbah udara-bahan api yang minimum. Hasilnya, ia mampu menawarkan prestasi yang mesra alam dan kualiti tunggangan lebih baik.
 Tangki bahanapi berkapasiti 4.3 liternya mengurangkan kekerapan mengisi petrol, sekali gus menawarkan kemudahan kepada penunggang untuk mencapai perjalanan yang lebih jauh.
 Honda EX5 baharu ini direka agar kelihatan lebih bergaya. Jalur retro, lambang serta pemegang belakang krom memberikan imej vintaj kepada model ini. Selain itu, penutup ekzos krom tidak hanya berpenampilan menarik tetapi juga bertindak sebagai ciri keselamatan tambahan daripada haba.
 Boon Siew Honda percaya bahawa pengenalan Honda EX5 Baharu ini akan mampu menarik kumpulan pelanggan baharu terutama pengguna muda yang lebih suka sebuah cub yang mempunyai reputasi yang baik dengan reka bentuk yang bergaya.

EX5 baharu boleh didapati dalam warna berikut:


 Jenis
Warna
RM (tanpa GST)
RM (dengan GST)
Roda Jejari
(Penghidup Elektrik)
Pearl Magellanic Black
Pearl Nightfall Blue
RM4,859
RM5,150.54
Roda Tuangan
(Penghidup Elektrik)
Pearl Nightfall Blue
Candy Scintillated Red
Space Magenta Metallic
RM5,099
RM5,404.94

Satu lagi pusat pengedar Haval dibuka di JB

Pengedar eksklusif kenderaan UV Haval SUV di Malaysia iaitu Go Auto Sales Sdn Bhd telah melancarkan pusat pengedaran HAVAL Malaysia di Skudai, Johor Bahru, Johor .

Pusat pengedaran baharu ini diuruskan oleh pengedar sah mereka di Johor iaitu Ang Trading dan Motor Credit Sdn Bhd ini terletak di Taman Perindustrian Ringan Pulai, Johor Bahru dan akan menyediakan akses mudah kepada pelanggan HAVAL yang tinggal di sekitar kawasan Skudai dan Johor Bahru.

Pengarah Eksekutif Go Auto Group, Dato' SM Azli SM Nasimuddin Kamal yang hadir di majlis pelancaran pusat ini berkata, "Kami dengan sukacitanya mengalu-alukan dan mengucapkan tahniah kepada Ang Trading and Motor Credit kerana menjadi sebahagian daripada keluarga HAVAL yang semakin berkembang dan berharap mereka berjaya dalam bidang jualan dan juga perkhidmatan selepas jualan. Syarikat kami berterusan mencapai matlamat utama untuk sentiasa memperbaiki kualiti dan meningkatkan kepuasan pelanggan. "
"Pengedar baharu ini merupakan wakil yang ketujuh di Selatan Malaysia dan empat darinya di Johor. Secara keseluruhan Syarikat kini mempunyai 24 pengedar di seluruh negara. Kedua-dua model semasa kami diiktiraf sebagai EEV (Tenaga Cekap Tenaga) yang mana H1 datang dengan jaminan pengeluar tanpa had perbatuan selama tujuh tahun manakala H2 dilengkapi dengan jaminan 5 tahun atau 150,000 km, yang mana lebih awal," tambah Dato' Azli.

HAVAL Malaysia kini menawarkan penjimatan dan insurans percuma sehingga RM3000 kepada pelanggan baru dan pemilik Haval semasa yang berminat untuk membeli SUV baru dengan. Selain dari promosi semasa, Syarikat juga merancang untuk mengadakan jerayaara atau pameran bergerak di seluruh negara di Utara, Selatan, Pantai Timur dan Malaysia Timur yang akan diumumkan kemudian.

"Dalam kata lain, kami berada di tengah-tengah Kempen Reimagine kami di mana jerayaara HAVAL Rocks The Town Tour akan melawat bandar-bandar utama di Malaysia dan saya menggalakkan semua orang untuk terus mengemaskini lokasi acara kami di laman facebook kami atau melalui laman mikro kami, untuk melihat SUV kami dan turut serta dalam aktiviti kami," tambah Dato 'Azli.

Untuk maklumat lanjut, sila layari http://reimagine.haval.my/. Anda juga boleh menghubungi Khidmat Pelanggan di 03-5569 7332 atau email mereka di customercare@goauto.com.my. Anda juga boleh melayari www.haval.my atau halaman Facebook rasmi mereka di www.facebook.com/havalmy atau halaman instagram di www.instagram.com/havalmy.