Seribu Perodua ditempah syarikat perkhidmatan panggil-tumpang

Perodua telah menerima tempahan 1,000 unit Bezza dan Axia bagi perkhidmatan panggil-tumpang (ride-hailing) dan panggil-kongsi (ride-sharing) oleh syarikat perkhidmatan yang beroperasi di Malaysia

Pengarah Urusan Perodua Sales Sdn Bhd, YBhg Dato’ Dr Zahari Husin berkata bahawa jualan tersebut amat penting buat Perodua kerana ia membuka pasaran baharu buat syarikat kereta kompak itu.

“Ini merupakan tanda kepercayaan syarikat-syarikat tersebut kepada kenderaan kami yang berkualiti, selamat serta mempunyai kos operasi yang rendah,” katanya.

“Perkembangan perkhidmatan ride-hailing dan ride-sharing di Malaysia telah merevolusikan pengangkutan bagi rakyat Malaysia, dan Perodua amat berbangga menjadi sebahagian daripada usaha ini ke arah pengangkutan yang lebih cekap dan mampan untuk semua,” tambah Zahari.
Lebih 300,000 Axia dan 100,000 Bezza telah dijual sejak pelancarannya masing-masing pada 2014 dan 2016. Kedua-duanya merupakan Kenderaan Cekap Tenaga (EEV) yang telah diperakui kerajaan dan menguasai segmen kenderaan masing-masing.

Perodua baru-baru ini telah melancarkan varian baharu Bezza GXtra di Autoshow Malaysia 2018, yang diadakan pada 26-29 April di Taman Ekspo Agro Malaysia Serdang (MAEPS). Bezza GXtra menggantikan varian 1.0 Standard G dan menawarkan spesifikasi trim setanding dengan varian 1.3 Premium X tanpa sebarang kenaikan harga, dengan itu memberikan lebih banyak nilai kepada pelanggan.

TuneBoss adakan cabutan bertuah hadiah Yamaha Y15ZR

Farhan (tengah) menyampaikan lambang kunci pada Zulhanif  tahun lepas
Pencipta peranti penalaan TuneBoss iaitu FSR Technology akan menghadiahkan sebuah motosikal Yamaha Y15ZR baharu kepada pelanggan bertuah mereka dalam satu acara yang akan berlangsung pada 7 Julai 2018. Cabutan bertuah itu akan diadakan bersempena perhimpunan Yamaha R25 2018 yang akan berlangsung di Litar Speedway Plus.

Semua pelanggan TuneBoss layak menyertai cvbutan bertuah tersebut dengan mengikuti arahan dalam siaran "TuneBoss bike giveaway" di Facebook mereka. Pemenang akan dipilih secara rawak dari nombor siri TuneBoss dan cabutan bertuah tersebut akan disiarkan secara langsung di Facebook. Bukti pemilikan adalah diperlukan dengan menyediakan resit, ECU, kad jaminan dan kotak produk untuk mengelakkan penyertaan menggunakan unit TuneBoss yang dicuri.

Ini bukan kali pertama FSR Technology menghadiahkan motosikal. Tahun lepas, Muhammad Zulhanif Hamidon memenangi sebuah motosikal Honda RS150R yang dilengkapi TuneBoss dalam pertandingan yang dianjurkan oleh syarikat teknologi tersebut.

Untuk maklumat lanjut, sila layari tuneboss.co atau hubungi + 603-78315041 atau kirim "Mesej Peribadi" pada halaman Facebook TuneBoss. https://www.facebook.com/TuneBoss.Malaysia/

Pautan terus ke siaran pertandingan
https://www.facebook.com/TuneBoss.Malaysia/posts/914116125439658

FSR Technology telah ditubuhkan pada tahun 2011 oleh dua jurutera elektronik, Farhan dan Sufian. Visi mereka adalah untuk membina sebuah syarikat berdasarkan "Penyelidikan & Pembangunan" untuk reka bentuk produk terkemuka.
Kerja-kerja R D untuk menghasilkan ECU TuneBoss telah mengambil masa tiga tahun, yang dimungkinkan melalui pembiayaan sendiri dan juga disokong oleh geran pembangunan dari Cradle Fund Sdn Bhd, sebuah agensi di bawah Kementerian Kewangan.