Enduro Wanita dan Rali Dual-Purpose kategori baharu KTM Malaysia Orange Enduro 2018

Selepas KTM Malaysia Orange Enduro 2018 Pusingan 1 di Litar Off-Road Sungai Petani yang amat berjaya pada April 2018 lepas, kini tiba masanya untuk Orange Enduro 2018 Pusingan 2.

Ia akan diadakan di Laluan Enduro KTM di Sungai Buaya,Rawang bermula hari ini 14 Julai 2018 . Para peserta akan berpeluang memenangi sebahagian daripada RM12,000 dalam tunai, pelincir Elf, helmet Gracshaw,dan banyak lagi hadiah yang menarik.

Seperti pada Pusingan 1, pesaing boleh memilih untuk menyertai beberapa kategori: CKD, Terbuka Veteran, Terbuka Cubcross dan KTM Enduro.

Dua kategori baharu iaitu Enduro Wanita dan Rali Dual-Purpose (Dwi-kegunaan) iaitu untuk motosikal kembara kapasiti yang lebih besar, kini diperkenalkan.

Semua jenama motosikal adalah dialu-alukan, kecuali bagi kelas KTM Enduro.Enduro KTM Malaysia ditaja ini oleh Elf Lubricants (sebagai penaja utama),Gracshaw Helmets, Shizens Skincare (Gabit adalah duta produk), Percetakan EDT, Percetakan Hero Korporat, Forca Energy Drink dan Holeshot Motowear.

Objektif siri ini ialah:
• Menonjolkan keghairahan KTM Malaysia di Malaysia
bagi membangunkan bakat Malaysia dalam disiplin menunggang enduro.
• Untuk mendedahkan sukan menunggang enduro dan
persaingan kepada penonton dengan lebih luas melalui
pelbagai siaran dan saluran media.
• Untuk menyediakan saluran bagi penunggang off-road / enduro / dualpurpose untuk mendorong dan menguji jentera mereka dan
diri sendiri ke tahap tertinggi.
KTM Malaysia Orange Enduro 2018 dijadualkan
menjadi salah satu acara tahunan terbesar KTM Malaysia.

#66 Niki Tuuli undur diri dari GP Jerman

Pelumba Moto2 PETRONAS Sprinta Racing, Niki Tuuli terpaksa berundur dari Grand Prix Jerman hujung minggu ini berikutan kecederaan yang dialami pada tangan kiri di Assen.

Hanya dua belas hari selepas sebahagian jari kirinya terpaksa dipotong, Niki Tuuli dengan cekal dan berani telah kembali beraksi dengan jentera Kalexnya pagi semalam. Anak muda Finland ini berjuang untuk menunggang dalam kesakitan dan memberikan usaha terbaiknya. Selepas cuba lagi untuk mencari langkahnya dalam latihan bebas Free Practice Two, keputusan sebulat suara dibuat oleh kedua-dua pelumba dan pasukan untuk mengundurkan Tuuli dari hujung minggu ini.