Kesedaran keselamatan tayar matlamat Goodyear

 'Op Selamat 11/2017' yang diadakan ketika musim perayaan Hari Raya baru baru ini menyimpulkan bahawa jumlah kemalangan maut dan kematian masing-masing menurun sebanyak 12% dan 14%, "Op Selamat 11/2017" baru-baru ini menyimpulkan bahawa jumlah kemalangan maut dan kematian masing-masing jatuh masing-masing sebanyak 12% dan 14%.

Faktor kecuaian dan kecuaian disebut sebagai sebahagian punca utama, selaras dengan kaji selidik yang dijalankan oleh Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Institut Malaysia (MIRORS) pada 2016 yang turut mendedahkan bahawa 80.6% daripada kemalangan adalah disebabkan oleh kesilapan manusia manakala 19.4% adalah disebabkan oleh keadaan jalan dan kenderaan.

Bagi mengingatkan pemandu tentang betapa pentingnya keselamatan di jalan raya, Goodyear Malaysia telah menganjurkan kempen pemeriksaan tayar percuma dan pemeriksaan 10-perkara secara percuma berserta pengedaran pek Goodyear Hari Raya Think Pack di Lembah Klang.

 Inisiatif yang merupakan sebahagian dari usaha "Goodyear's Better Future" ini adalah salah satu usaha tanggungjawab sosial korporat (CSR) syarikat yang menumpukan pada menggalakkan dan meningkatkan keselamatan di komuniti di mana syarikat beroperasi melalui pelbagai program penglibatan komuniti keselamatan jalan raya.

"Pada tahun ini, kami ingin melibatkan rakyat Malaysia dengan cara yang lebih peribadi, di mana kami melawat bazar dan mengadakan perbualan dengan pelanggan, mengingatkan semua orang betapa pentingnya kenderaan dan tayar mereka diperiksa dengan tetap, selain mematuhi undang-undang lalu lintas yang dibuat untuk melindungi kita", kata Pengarah Urusan di Goodyear Malaysia Berhad, Ben Hoge.


 "Tayar adalah satu-satunya komponen yang bersentuhan dengan jalan raya. Oleh itu kami telah menyediakan satu panduan penyelenggaraan tayar asas yang menyediakan maklumat penting mengenai apa yang perlu diperiksa secara kerap. Kita semua berperanan untuk memastikan keselamatan jalan raya bagi semua orang, supaya kita semua dapat menantikan sambutan Hari Raya dengan bermakna, "katanya.

Kempen pemeriksaan percuma ini telah diadakan di Bazaar Ramadhan Kelana Jaya, Petaling Jaya, Selangor dan Bazaar USJ, Subang Jaya, Selangor serta di Tempat letak kereta Kompleks Sukan Shah Alam, Selangor.


Kedai Shell kini di Lazada

 Kini anda boleh mendapatkan produk terpilih Shell di hujung jari anda di mana sahaja dengan kewujudan kedai dalam talian rasmi mereka. Shell Malaysia Trading Sdn Bhd telah menjalinkan kejasama dengan platform e-dagang, Lazada Malaysia yang menyediakan kemudahan tersebut.

Kedai rasmi dalam talian Shell Malaysia Official Online Store ini memudahkan lagi pemilik kereta di seluruh Malaysia untuk mendapatkan minyak motor Shell Helix yang tulen. Selain daripada memberikan ketenangan fikiran kepada pengguna kerana membeli produk Shell Helix dari sumber rasmi yang terjamin kualitinya, pembelian di kedai dalam talian ini juga menawarkan harga termasuk penghantaran yag serupa ke serata Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak.

Shell Malaysia Official Online Store juga menawarkan nilai yang hebat bagi pakej-pakej servis minyak enjin di bengkel-bengkel berdaftar yang terpilih di Lembah Klang dan Johor.

Pakej lengkap tersebut dari harga serendah RM103, merangkumi minyak pelincir Shell Helix pilihan, penapis minyak, caj perkhidmatan dan pemeriksaan 15-perkara percuma. Sempena pelancaran ini, pembeli di Shell Malaysia Official Online Store akan menerima e-baucar daripada Lazada Malaysia bernilai sehingga RM30 bagi setiap pembelian minyak pelincir Shell atau pakej servis minyak enjin dari 3 hingga 10 Ogos 2017.

Pemilik kereta yang mendapatkan pakej servis minyak enjin dari Shell Malaysia Official Online Store akan dihubungi oleh pengedar rasmi Shell untuk mengatur tempat servis, tarikh dan slot masa pilihan mereka, diikuti oleh pengesahan melalui SMS.

Shell Malaysia Official Online Store turut menyediakan sokongan teknikal produk bagi mereka yang ingin mendapatkan panduan mengenai pelincir Shell Helix yang paling sesuai untuk kereta mereka.

Malaysia merupakan pasaran yang pertama di Asia Tenggara yang menyediakan pembelian produk tulen dan pakej servis Shell Helix secara dalam talian menerusi sebuah saluran rasmi.

Lawati kedai Rasmi Dalam Talian Shell Malaysia di www.lazada.com.my/shell-malaysia-official-store/