Unit servis bergerak Mitsubihi sedia berkhidmat di Kuching

Pengedar rasmi kenderaan Mitsubishi di Malaysia iaitu Mitsubishi Motors Malaysia (MMM) memperkenalkan Unit Servis Bergerak Mitsubishi untuk memberi khidmat kepada pelanggan Mitsubishi yang tinggal di kawasan luar bandar di Kuching, Sarawak.
"Sebagai sebahagian daripada program pengembangan perniagaan selepas jualan kami, unit servis bergerak Mitsubishi adalah untuk menyediakan kemudahan dan jaminan yang lebih baik untuk para pelanggan kami yang tinggal di kawasan luar bandar di Sarawak yang jauh dari pusat servis Mitsubishi yang dibertauliah. Unit servis bergerak Mitsubishi mampu menampung sehingga 10 kereta sehari dan akan meliputi penyelenggaraan jadual kenderaan, pemeriksaan haus dan lusuh kenderaan, dan penggantian tali pinggang masa," kata Ketua Pegawai Eksekutif Mitsubishi Motors Malaysia, Tomoyuki Shinnishi.

Unit bergerak dilengkapi dengan pengimbas Mitsubishi Multi Use Tester Diagnostic Scanner, jek hidraulik dengan topang dirian kenderaan, pemampat udara dan set peralatan. Unit ini juga akan membawa alat ganti seperti penapis minyak dan pelincir dan penjana sendiri untuk bekalan kuasa.
Unit servis bergerak Mitsubishi akan dikendalikan oleh pengedar perkhidmatan rasmi Mitsubishi yang disahkan iaitu EON Auto Mart dan Jimisar Autotrade di Kuching, dan akan mengembara sejauh 150km dari Kuching ke bandar-bandar seperti Sematan, Lundu, Bau, Serian dan Simunjan.

"Ini adalah trak servis bergerak pertama Mitsubishi Motors Malaysia dan pelanggan akan melihat lebih banyak unit servis bergerak ini dalam masa terdekat kerana kami menggalakkan peniaga Mitsubishi yang diberi kuasa dengan pangkalan pelanggan dan luar bandar untuk memulakan usaha ini untuk memberi perkhidmatan kepada pelanggan kami dengan lebih baik," tambahnya. Shinnishi.
Pelanggan di Sarawak yang berminat untuk mendapatkan perkhidmatan oleh trak unit servisbergerak Mitsubishi boleh menjadualkan temujanji dengan peniaga sah Mitsubishi:

Tiada Pusat Perkhidmatan Mitsubishi Nombor Telefon
1. EON Auto Mart, Kuching 082 - 230 670 9.00am-5.00pm
2. Jimisar Autotrade, Kuching 082 - 457 810 9.00 pagi-5.00 petang

Sebagai alternatif, pelanggan juga boleh menghubungi Careline Customer Motors Mitsubishi di 1800 18 8161, 9 pagi - 5 petang, Isnin hingga Jumaat.

Mitsubishi Motors Malaysia pada masa ini mempunyai 54 bilik pameran dengan 47 buah 3S Pusat dan 53 saluran perkhidmatan di seluruh Malaysia. Di Malaysia Timur, MMM diwakili oleh 14 bilik pameran iaitu 6 di Sarawak dan 8 di Sabah.

Trak pikap Triton 4x4 diimport sebagai unit CBU (Sepenuhnya Dibina) dari Thailand manakala Outlander ASX Compact dipasang di Malaysia (CKD) di Malaysia.

Peluang ke Dubai untuk pengguna Shell Rimula!

Tidak kiralah sama ada anda pemandu trak harian atau pemilik perniagaan kecil, berehatlah sebentar untuk merenung sejenak dan mengembalikan semula tenaga anda. Sebagai tanda penghargaan bagi segala usaha gigih dan dedikasi pemilik fleet, minyak enjin diesel tugas berat Shell Rimula (HDDEO) menawarkan pengalaman yang tidak dapat dilupakan iaitu percutian yang dibiayai sepenuhnya selama 4 hari 3 malam di Shell Rimula Ultimate Stopover 2018 dari 13 hingga 17 November di bandar Dubai yang penuh dengan kemewahan. Tujuh pemenang bertuah peraduan Shell Rimula Ultimate Stopover 2018 ini akan menjalani penjelajahan baru untuk menyaksikan Dubai yang tidak pernah disaksikan sebelum ini.

Mereka juga akan berpeluang untuk mendapat maklumat daripada pakar-pakar industri mengenai inovasi terkini dalam teknologi enjin trak dan pelincir, yang dihasilkan untuk membantu pemandu trak dan pemilik fleet mengatasi cabaran harian mereka.


Antara topik yang akan dibincangkan termasuklah trend dan pandangan global berkenaan HDDEO, inisiatif dan inovasi baru Shell Rimula serta sains dan teknologi termaju di sebalik produk-produk Shell Rimula. Peserta juga akan dapat mempelajari secara amali menerusi demonstrasi teknikal yang menunjukkan bagaimana minyak enjin berfungsi serta dapat menguji kemahiran mereka dan minyak enjin Shell Rimula dengan pengalaman pemanduan off-road di bukit pasir di Dubai.

“Apa sahaja perjalanan yang dilalui oleh pelanggan kami, mereka mungkin terpaksa menghadapi perjalanan yang sukar; ia mungkin mengambil masa yang lama, berjauhan dari keluarga dan menghadapi risiko menjalankan perniagaan dalam persekitaran ekonomi yang kian mencabar. Namun begitu di Shell Rimula, kami tahu bahawa yang penting ialah elemen dalaman – impian dan cita-cita yang mendorong anda untuk maju ke hadapan.

“Shell Rimula Ultimate Stopover meraikan komitmen terhadap usaha yang gigih dan menawarkan peluang untuk mendapatkan percutian sekali seumur hidup ke Dubai – bandar ikonik di mana masa depan telah menjadi kenyataan dalam kehidupan harian. Mana lagi tempat yang lebih sesuai untuk merenung kembali perjalanan anda selain daripada di bawah langit malam di negara Arab?” kata Baljit Singh, Pengurus Besar – Malaysia dan Singapura, Shell Lubricants.

Untuk mendapatkan peluang untuk merasai pengalaman di Dubai pada Shell Rimula Ultimate Stopover tahun ini, pelanggan perlu membeli mana-mana minyak enjin diesel tugas berat Shell Rimula R6 LM, R5 LE atau R4 M, melengkapkan borang dalam talian di www.shell.com.my/rimula_uso dan menghantar penyertaan mereka sebelum 31 Julai 2018.

Gombaking Ride Tour eratkan silaturrahim RS150R

 Hari Pekerja 1 Mei 2018 yang lepas telah menyaksikan kejayaan sebuah konvoi yang dianjurkan oleh Kelab Permotoran Kebajikan Selangor- Gombaking bersama dengan kelab-kelab RS150R Perak. Seramai 130 penunggang RS150R telah hadir dari Perak & Selangor untuk memeriahkan acara ini di Ngee Fatt Motors Ent. S/B.
 Kelab-kelab RS150R dari Perak yang turut serta adalah seperti berikut:
- RS Gopeng Community (Gopeng)
- RS Hilir Perak Crew (Teluk Intan)
- RS Tapah Chapters (Tapah)
- RS Owner Club Perak (Ipoh)
- RS SilverState (Ipoh)
- RS Gerik Crew (Grik)
- RS Muallim (Tanjung Malim)
- RS Manjung Club (Manjung)
- RS Raintaker (Taiping)

Menarik dan kreatif nama nama kelab ini bagi mewakili identiti dan tempat asal mereka!
Sesi bergambar bersama dengan para peserta di hadapan Kellie’s Castle
Beberapa acara telah turut diadakan sewaktu berkumpul di Ngee Fatt Motors Ent., sebelum mereka bertolak ke Kellie’s Castle di Batu Gajah, Perak. Ini termasuklah:
-Sesi bergambar secara berkumpulan di hadapan kedai,
- penyampaian sijil penghargaan dari pengusaha Ngee Fatt Motors,
- cabutan bertuah,
- acara permainan &
- jamuan makan tengah hari
 Ngee Fatt Motors urut menjemput Pengurus Besar Boon Siew Honda En. Yee Lip Kwong untuk menyampaikan ucapan ringkas dan turut merakamkan ucapan terima kasih untuk para peserta.
 Ucapan dari Pengurus Besar Boon Siew Honda – En. Yee Lip Kwong