BMW R 1200 GS Adventure baharu lebih dominan


Buat pertama kalinya, versi khas BMW R 1200 GS “Triple Black”  diperkenalkan bagi mengukuhkan lagi tradisi GS. BMW Motorrad Malaysia memenuhi hasrat pelanggan dengan membawakan model travel enduro ini dalam kemasan serba hitam.

Pelindung tangki tengah, penutup kompartmen storan dan madgad hadapan dalam warna Blackstorm bersama panel sisi tangki dengan warna Dark Slate memberikan model travel enduro lagendari ini penampilan yang sangat maskulin. Perincian terhadap aspek teknikal diserlahkan menerusi kerangka hadapan dan belakang dalam warna kelabu (Agate Grey) bersama kombinasi enjin, kotak gear dan lengan ayun berwarna hitam.

Tempat duduk baharu berwarna hitam dengan sulaman GS pada bahagian tempat duduk pembonceng melengkapkan ciri R 1200 GS “Triple Black” baharu. 

Sama seperti semua model BMW Motorrad yang menggunakan enjin boxer dengan sistem penyejukan cecair, BMW R 1200 GS Adventure baharu juga telah dibangunkan dengan satu peredam getar pada aci output transmisi. Ciri baru termasuklah satu pemilih gerak gelendong untuk penukaran gear yang telah ditambah baik, aci transmisi, galas aci transmisi dan lampu indikator serta paparan OBD pada kokpit. 

Harga atas jalan tanpa insurans, termasuk 6% GST) bagi motosikal baharu BMW Motorrad ini ialah:
 
            BMW R 1200 GS Adventure                        -                       RM 116,900.00


No comments: