Pasukan Ducati mulakan 2018 dengan gaya

Projek MotoGP 2018 kilang Borgo Panigale telah bermula semalam di Bologna, dan matlamat mereka amat mudah: kemenangan!

Ducati merupakan pasukan MotoGP pertama yang turun ke grid untuk mendedahkan projek 2018 mereka. Selepas musim 2017 hebat yang telah menyaksikan 'DesmoDovi' meraih enam kemenangan dan mengejar kejuaraan ke pusingan akhir, perhatian pemnat MotGP tetap tidak beralih dari pasukan Ducati bermulanya musim 2018. Rakan sepasukan Dovi iaitu Lorenzo juga menambah jumlah markah pada musim pertamanya di bawah jenama merah tersebut, dan pelumba Mallorca tersebut semakin menghampiri kemenangan pada akhir musim lepas setelah penyesuaiannya dengan jentera tersebut semakin serasi.
"Ia nya menakjubkan," kata Andrea Dovizioso mengenai Desmosedici dan liveri barunya. Pencabar Kejohanan tersebut telah memberikan persembahan yang luar biasa pada musim 2017, dan matlamat Dovi untuk musim yang akan datang adalah amat positif. Mengenai jentera baharunya, Dovi mengulas "Ia begitu cantik. Setiap motosikal yang saya naik memang cantik, tetapi yang ini mempunyai sesuatu yang berbeza. Kami telah menambah beberapa jalur kelabu, dan ia tampak lebih agresif dan lebih menakjubkan lagi. "
"2017 tidak mudah bagiku, kerana saya tidak memenangi sebarang perlumbaan," kata Jorge Lorenzo mengenai peralihannya ke jentera Desmosedici, "dan pada permulaan musim saya tidak dapat bertarung untuk podium. Tetapi saya bersabar dan saya tidak pernah berputus asa. Saya menikmati kemajuan yang berterusan, dan kini kami bersedia untuk musim 2018. Kami mempunyai hasil yang semakin baik sepanjang tahun. Kerja berpasukan sangat penting dan Ducati banyak membantu saya untuk menyesuaikan motosikal dengan gaya menunggang saya." Sekarang, sudah tiba masanya untuk melihat ke hadapan sekali lagi. "Saya fikir kedua-dua pasukan dan motosikal sudah sedia untuk menang," tegas pemain Sepanyol tersebut.No comments: