Hitam menawan terkini untuk Honda RS150R

Boon Siew Honda kini memperkenalkan Honda RS150R dengan peningkatan visual baharu bersama dengan pengenalan skema warna baharu untuk edisi 2018. Ia kini dirias dengan jalur sports dan reka bentuk grafik yang disegarkan bagi melengkapkan keterampilan motosikal yang berenjin cekap bahan api yang terkenal ini, sekaligus menjadikannya sebagai pilihan utama bagi penunggang berbanding pesaing lain dalam kelas yang sama.

Grafik terkini RS150R menghiasi motosikal sporty ini dengan pilihan tambahan warna baharu iaitu hitam metalik Pearl Magellanic Black. Pengenalan pilihan warna baharu ini dibuat sebagai tindak balas langsung terhadap pelanggan yang mencari warna yang lebih ramping untuk menemani daya tarikan visual motosikal mereka. Skema cat baharu ini boleh didapati bersama warna sedia ada dengan skema yang dikemas kini iaitu biru Pearl Nightfall Blue, mervh Candy Scintillate Red dan tentunya yang pilihan yang sentiasa popular iaitu warna edisi Repsol.
"Kami menyedari bahawa RS150R dipilih dan disesuaikan khusus untuk identiti pemiliknya," kata Ketua Pegawai Eksekutif Boon Siew Honda, Keiichi Yasuda. "Oleh itu, visual warna terbaru untuk edisi 2018 Honda RS150R yang baharu perlu lebih banyak untuk melengkapkan penampilan yang agresif namun hebat," katanya kemudian.

Mula-mula dilancarkan pada 2016, RS150R merintis arah baru untuk Honda dalam kategori underbone, dengan enjin 150 cc dan disasarkan untuk segmen cub sport yang berpotensi tingi. Honda RS150R dipasang pada masa ini merupakan salah satu model motosikal terlaris di dalam barisan model Boon Siew Honda.
RS150R terus dikuasakan oleh enjin PGM-Fi yang cekap bahan api dan Euro 3, yang membolehkan penunggang mencapai tunggangan yang cekap dan berkuasa sambil mengekalkan pelepasan emisi ekzos pada tahap yang mesra alam. Pengalaman menunggang adalah kompromi yang sempurna antara ketangkasan dan keselesaan, sehingga kebanyakan penunggang, tanpa mengira usia dan jantina, tidak sepatutnya mempunyai masalah dengannya. Enjinnya didakap  bingkai berkembar dikimpal, dengan topang teleskopik di depan, yang diimbang dengan penyerap kejutan tunggal di bahagian belakang. Pencahayaan LED digunakan untuk lampu, dan tangki bahan api 4.5 liter terletak di bawah tempat duduk.
Honda RS150R ditawarkan pada harga seperti berikut:
Standard (Hitam, Biru, Merah) RM 7,999.00
Edisi Repsol RM 8,299.00

Harga yang ditunjukkan adalah harga ruang pameran yang disyorkan dengan 0% GST tidak termasuk cukai jalan, insurans dan pendaftaran. Boon Siew Honda menawarkan waranti pembuatan dua tahun atau 20,000 kilometer (yang mana yang lebih awal).
No comments: