#71 Ayumu Sasaki mantap tamat di P7

Pelumba PETRONAS Sprinta Racing, Ayumu Sasaki berjaya memperoleh kedudukan ketujuh di Grand Prix Austria semalam, sementara rakan sepasukannya Adam Norrodin menyeberangi garisan pada P17.

Penunggang Jepun ini menunjukkan prestasi yang baik dari awal, dan segera dapat memperbaiki kedudukannya dari petak permulaan ke-18. Sasaki tidak sabar-sabar berjuang hingga ke posisi kesepuluh, dan pelumba berusia tujuh belas tahun itu membuat dorongan terakhir ke garisan penamat, dengan memperbaiki tiga kedudukan sebelum bendera penamatnya.
 "Hujung minggu ini agak sukar, jadi saya sangat gembira dengan keputusan saya hari ini.Saya rasa sangat fokus sejak sesi pemanasan pagi ini; kami membuat keputusan untuk membuat beberapa perubahan untuk memperbaiki brek semasa sesi tersebut, jadi kami menukar tetapan depan. Bahagian hadapan motosikal menjadi agak sukar untuk ditangani tetapi ia berfungsi dengan baik dalam perlumbaan; brek itu sempurna dan saya boleh memintas ramai orang. Pada akhirnya saya selesai ketujuh; Saya fikir ini boleh menjadi perlumbaan terbaik saya sejak menyertai Moto3. Saya berjuang sepanjang masa dan mempunyai banyak persaingan yang baik. Kelajuan juga baik, jadi saya berasa sangat gembira. Perlumbaan seterusnya ialah GP halaman sendiri untuk kebanyakan krew saya, jadi saya mahu melakukan yang lebih baik untuk mereka di sana. "

No comments: