Yamaha Wolverine X2 ROV dilancar di Amerika


Yamaha Motor Co., Ltd. mengumumkan pelancaran Wolverine X2 ROV (Kenderaan Rekreasi Luarjalan) baru di Amerika Utara dan pasaran lain mulai Jun 2018. Oleh kerana ROV adalah produk utama dalam segmen perniagaan RV1 , Yamaha Motor secara aktif memperluaskan barisan produk ROVnya, dan model 2 tempat duduk baru ini yang bertujuan untuk pasaran rekreasi, dan dibuat oleh Yamaha Motor Manufacturing Corporation of America (YMMC).

Wolverine X2 didasarkan pada platform model rekreasi 4 tempat duduk Wolverine X4 yang dilancarkan pada tahun 2017. Disasarkan untuk memandu dan berburu di luar jalan, Wolverine X2 2-tempat duduk menyediakan prestasi memandu cemerlang peringkat tinggi, keselesaan, kebolehpercayaan, dan praktikaliti. Pelbagai aksesori seperti sistem navigasi luar jalan telah direka bentuk untuk model baru.
Ciri-ciri utama Wolverine X2 termasuk
1) enjin 2 silinder 847cm3 yang memberikan kebolehpercayaan dan getaran rendah serta prestasi luar biasa yang baik melalui tork kelajuan rendah yang kuat dan tindakbalas pendikit yang baik,
2) badan yang padat dan ringan yang ideal untuk keadaan memandu teknikal, dan
3) dulang beban kapasiti besar termasuk tingkap pintu yang boleh dibuka dan ditutup dengan hanya satu tangan.

No comments: