Royal Enfield Himalayan dilancar RM36,880

Royal Enfield Himalayan menggabungkan ketahanan dan keselesaan menunggang sepanjang hari untuk. Rekabentuk minimalis dan semata-mata  untuk fungsi mungkin tidak menambat hati peminat motosikal sejati namun ia mendapat tempat di hati kumpulan sasarannya. Suspensi yang selesa, roda berjejari, tambatan mudah untuk tali bagasi dan lain-lain utiliti membuatkan Himalayan motosikal impian bagi pengembara.
Royal Enfield Malaysia telah melancarkan versi baru Himalayan yang baru dan ditambah baik. Suapan bahan api untuk enjin 410cc kini dikendalikan oleh sistem suntikan bahan api. RE mendakwa bahawa ia juga telah menjaga isu kualiti yang telah disebut dalam beberapa laman forum Himalayan.
boleh dipasang tangki bahanapi tambahan
Suspensi pergerakan panjang, posisi menunggang semulajadi, enjin lasak dan penuh tork semuanya menyumbang kepada tunggangan yang selesa untuk anda, sama ada di lebuhraya, jalan raya, atau jalan tanah dan pergunungan.

Himalayan berfungsi untuk menggunakan tenaga jalan yang dilaluinya. Berdiri denga mantap, gantungan yang diuji, tayar dwi kegunaan yang digabungkan dengan pengendalian tangkas bermakna Himalayan boleh mengendalikan sebarang persekitaran jalan luar.
Himalaya menempatkan penunggang di ketinggian di pelana yang rendah, hendal dan pemijak kaki berfungsi dengan sempurna untuk menyatukan penunggang dengan motosikal untuk kedudukan tegak yang selesa. Tambatan yang sedia ada di bahagian depan dan belakang membolehkan anda mengikat barangan dan bertolak pada bila-bila masa, sementara kluster instrumen LCD akan menjejakkan kaki ke penyelenggaraan. Ianya juga motosikal pertama yang menyediakan kompas digital pada paparan meternya.
Himalayan serbaboleh yang versatil ini juga sesuai untuk menjadi satu satunya motosikal milik anda.
Royal Enfield Malaysia telah melancarkan model Himalaya ini pada harga RM36,880 atas jalan (tidak termasuk insurans dan tanpa GST).


Spesifikasi
Enjin: Silinder tunggal, 4 lejang, sejukan Udara, SOHC, Suntikan Bahan Api
Sesaran: 411cc
Gerek x Lejang :78 mm x 86 mm
Nisbah Mampatan: 9.5: 1
Kuasa Maksimum: 24.5 bhp @ 6500 rpm
Tork Maksimum: 32 Nm @ 4250 rpm
Sistem nyalaan: Pencucuhan elektronik digital
Klac: jenis Basah, berbilang plat
Kotak gear: lima keljuan
Pelinciran: takung basah
Suapan: Suntikan bahan api elektronik
Penghidup: Elektrik


No comments: