Sejarah penubuhan Yamaha Marin

Cruiser SR320FB adalah model bot Yamaha yang direka bentuk dengan gaya Eropah yang indah, prestasi yang sangat baik dan hiasan dalaman yang menumpukan keselesaan yang mempunyai enjin sangkut berkembar 250 hp yang dihubungkan dengan sistem kawalan bot Helm Master bersepadu sepenuhnya yang mengendalikan segalanya dari kerja pengawalan pendikit, peralihan kuasa dan pengemudian.

Turutan kejayaannya dalam pengeluaran motosikal, Yamaha Motor telah memasuki industri marin pada tahun 1960, dan mula mengeluarkan serta menjual motorbot FRP (gentian kaca bertetulang) dan enjin sangkut. Yamaha telah meningkat menjadi pengilang komprehensif produk marin Jepun, dengan membangunkan pelbagai produk yang disokong oleh usaha pemasaran yang tidak kenal lelah.

Di pasaran global juga, kebolehpercayaan yang luar biasa terhadap pelbagai model jentera Yamaha telah membawa kepada pertumbuhan perniagaan marin yang pesat. Kemajuan yang mantap untuk teras perniagaan syarikat yang kedua telah menyebabkan Operasi Perniagaan Marin mencakupi kira-kira 20% daripada keseluruhan jualan dalam tahun fiskal 2015 dengan jualan bersih tahunan kira-kira 300 bilion yen.

No comments: