Afif bersedia untuk menawan Asia

 

Masih bersemangat dengan kemenangan pertamanya musim ini di hadapan domestik, juara Cub Prix 2 kali, Ahmad Afif Amran bersemangat untuk merebut kejuaraan Asia musim ini.

 Afif, yang berlumba dengan Pasukan Perlumbaan PETRONAS Sprinta Yamaha-CKJ di barisan kebangsaan, akan menyarungkan warna pasukan Cardinals Racing Team Malaysia untuk mencabar kelas Underbone 150cc Kejuaraan Lumba Jalanan Asia FIM 2022.

 Afif dan rakan sepasukannya Mohd Aiman ​​Tahiruddin akan 'dipinjamkan' kepada Pasukan Lumba Cardinals.  Kedua-dua pasukan perlumbaan mempunyai perjanjian perkongsian R&D yang telah lama berjalan.

 "Kerjasama ini sepatutnya berlangsung pada 2020, tetapi seperti yang anda tahu, perlumbaan peringkat Asia telah digantung kerana komplikasi yang timbul daripada pandemik global Covid-19. Dua tahun telah menunggu lama dan saya teruja untuk kembali ke  litar Asia,” kata Afif.

 "Akid Aziz dan Helmi Azman memenangi gelaran Underbone untuk Malaysia pada 2017 dan 2018. Saya berharap dapat membawa pulang trofi itu semula tahun ini."No comments: