Yamaha NMAX 2020 baharu diperkenal

Generasi baru segmen automatik telah dilancarkan oleh Hong Leong Yamaha Motor Sdn Bhd dangan Yamaha NMAX 2020. Kini, peminat motosikal akan dapat melihat dan merasa sendiri pengalaman secara langsung dengan Yamaha NMAX yang berprestij. 

Yamaha NMAX terbaharu ini dikatakan dibina berasaskan kualiti MAX DNA yang disertakan dengan gaya reka bentuk keanggunan dan ciri-ciri yang mengambilkira kemudahan dan keselesaan pengendalian, yang digabungkan dengan prestasi enjin yang bertenaga bagi menjadikan setiap perjalanan menyerlah bebanding yang lain dalam kelasnya.

Yamaha NMAX tampak tampan dengan lampu LED 6-mentol baru yang cantik, dengan 4 mentol pencahayaan rendah diletakkan di bahagian atas dan 2 lagi mentol suluhan tinggi di bahagian bawah, ditambah dengan sepasang lampu posisi LED yang memberikan penyebaran cahaya yang lebih luas dan sangat sesuai untuk perjalanan malam. 

Yamaha NMAX dilengkapi dengan  panel meter LCD besar yang mudah dibaca, dengan suis yang berada di sebelah kiri hendal memudahkan anda menukar maklumat yang ada. Di belakang, lampu ekor / brek LED yang baru direka yang masing-masing menggunakan 4 jalur LED sisi untuk pandangan 3 dimensi yang unik dan juga dilengkapi dengan sepasang lampu amaran bahaya sebagai ciri keselamatan tambahan.

Enjin silinder tunggal SOHC 155cc 4-injap 4-lejang sejukan cecair suntikan bahan api Blue Core  dengan CVT juga dilengkapi dengan penghidup Unit Kawalan Generator yang menyediakan kawalan bersepadu Smart Motor Generator untuk penghidupan enjin yang mudah. Selain itu, soket elektrik 12V disediakan berdekatan dan dalam jangkauan, membolehkan penunggang mengecas telefon bimbit mereka pada bila-bila masa, di mana sahaja.

Yamaha NMAX baru juga dilengkapi dengan Sistem Henti & Mula, yang mematikan enjin secara automatik apabila skuter dihentikan atau sedang dalam penantian di lampu isyarat untuk mengurangkan pembaziran petrol. Penunggang hanya perlu memutar pendikit untuk memulakan semula perjalanan lancar. Sistem Henti & Mula ini mampu diaktifkan bila dikehendaki hanya dengan suis mudah.

Sebagai tambahan kepada ciri-ciri ini, Yamaha NMAX juga dilengkapi dengan ruang kaki lebar untuk perjalanan yang lebih santai dan selesa, sementara ruang simpanan di bawah pelana berkapasiti 23.3 liter yang mampu memuatkan topi keledar bersaiz XL muka penuh atau barang peribadi lain. Untuk tambah kemudahan, 2 penyangkut helmet dipasang di bahagian luar badan. 

Tangki bahanapi 7.1 liternya yang besar dan dengan enjin jimat bahanapinya mampu membolehkan perjalanan lebih jauh tanpa hentian isian bahanapi yang terlalu kerap.

Sesuai dengan labelnya Lincah Mempesona, skuter yang lincah dan elegan ini sangat sesuai untuk kegunaan harian, terutamanya untuk jalan-jalan di bandar. 

Sudah tersedia di semua Dealer Yamaha yang Sah, Yamaha NMAX 2020 baharu ini berharga RM 8,998.00 (tidak termasuk insurans dan pendaftaran). Ia didatangkan dalam 2 warna elegan yang tersendiri: kelabu Yamaha Grey dan merah Matt Red.
No comments: