Sembang dengan Shelly di aplikasi sembang Shell

 Shell Malaysia Trading Sdn Bhd telah memperkenalkan aplikasi sembang atau chatbot yang berasaskan kecerdasan buatan (AI) yang dihasilkan untuk memberikan capaian masa nyata yang mudah bagi sokongan produk, perkhidmatan teknikal dan data pelincir bagi pengguna minyak pelincir di Malaysia.

Shell LubeChat, aplikasi perkhidmatan pelanggan AI yang pertama bagi syarikat ini, mula digunakan di pasaran-pasaran utama di seluruh dunia untuk membantu pengguna dan pelanggan pelincir. Ia tersedia dalam versi komputer meja dan mudah alih, dan boleh diakses 24 jam sehari, tujuh hari seminggu.

Shell LubeChat yang menggunakan nama Shelly, sentiasa bersedia untuk menjawab pertanyaan berkaitan pelincir serta memberikan cadangan yang berguna berkenaan jenis pelincir yang sesuai untuk penggunaan yang berbeza.

 “Di Shell, kami sentiasa mengutamakan pelanggan dan pengedar dalam perniagaan kami. Kami sentiasa berusaha untuk membangunkan penyelesaian dan perkhidmatan baru yang menjadikan kehidupan lebih mudah dan menyenangkan, dan kami menjangkakan platform digital akan memainkan peranan yang penting pada masa akan datang,” kata May Tan, Pengurus Besar Pemasaran – Malaysia dan Singapura, Shell Lubricants.

Shell LubeChat yang direka untuk membantu mengoptimakan kecekapan bagi pelanggan dan pengedar Shell, mempunyai kebolehan untuk membantu pengguna dalam pelbagai cara.

Ini termasuklah mencari pelincir yang tepat untuk perkakas anda, memberikan akses kepada lembaran teknikal dan keselamatan bagi produk-produk Shell dan kajian kes berkenaan pengalaman pelanggan dengan produk-produk Shell, mengesyorkan alternatif Shell sekiranya anda mempunyai masalah dengan produk yang digunakan sekarang dan mencari pengedar berdaftar yang berhampiran.

Shell LubeChat adalah contoh terkini perkhidmatan yang disediakan oleh Shell Lubricants yang melangkaui penjualan atau pembekalan produk semata-mata. Ia membawakan kepakaran Shell kepada pelanggan dengan serta-merta, untuk membantu mereka membuat keputusan yang lebih baik dengan lebih cepat pada bila-bila masa.

Ketahui dengan lebih lanjut mengenai Shell LubeChat di www.shell.com.my/lubechat.

No comments: