Petronas Sprinta Racing kutip mata berharga di GP Jerman

Pelumba PETRONAS Sprinta Racing Ayumu Sasaki dan Adam Norrodin menamatkan separuh pertama musim ini melintasi garisan penamat di Grand Prix Jerman di tempat ke-10 Ayumu dan ke-11 masing masing.

"Hujung minggu ini lebih baik untuk kedua-dua pelumba. Mereka telah mendengar nasihat kami dan membuat kemajuan yang baik semasa sesi," kata Pengurus Pasukan, Johan Stigefelt. "Mereka telah berusaha keras untuk menguji diri mereka sendiri dan itulah perkara yang paling penting untuk berlumba dengan baik, seperti yang diperlihatkan dalam perlumbaan hari ini."

Kedua-dua Adam dan Ayumu telah membuktikan bahawa apabila mereka bekerja keras semasa sesi latihan, hadiahnya adalah kejayaan. Mereka perlu terus bekerja seperti ini selepas rehat musim panas nanti dan juga berusaha memperbaiki perkara perkara lain, terutamanya apabila bertarung dalam perlumbaan. Mereka mempunyai beberapa minggu rehat sebelum kita kembali lebih kuat lagi di Brno kelak.

# 7 ADAM NORRODIN - P11

"Perlumbaan hari ini sukar; dari awal hingga akhir kita semua berjuang dalam kumpulan besar. Ia sangat sukar untuk memisahkan diri dari kumpulan itu. Pada mulanya saya mendorong keras apabila seorang penunggang menolak saya dan saya kehilangan banyak kedudukan; Saya fikir saya kembali ke tempat ke-20. Ia mengambil masa yang banyak bagi saya untuk bertarung kembali melalui semua pelumba itu dan mendapatkan semula kedudukan saya yang hilang. Akhirnya saya tamat perlumbaan di tempat ke-11, jadi saya agak gembira. Sangat penting bagi kami untuk mengutip banyak mata. Dalam perlumbaan saya juga mengalami masalah dengan lutut saya; Saya telah mengoyakkan ACL saya dan semakin perlumbaan berlangsung, saya benar-benar mula berjuang. Kini saya perlu mendapatkan semula kekuatan saya semasa musim panas. Saya gembira untuk menamatkan separuh masa pertama musim ini dengan keputusan ini hari ini tetapi saya mahu melakukan yang lebih baik pada separuh kedua musim ini."# 71 AYUMU SASAKI - P10

"Secara keseluruhan kami mempunyai hujung minggu yang baik di Jerman. Semasa latihan kami dapat tetapan motosikal yang baik dan saya merasa bagus semasa sesi kelayakan juga. Sepanjang perlumbaan saya mempunyai rasa yang baik dengan tayar yang digunakan dan saya dapat mengekalkan rentak saya. Kami banyak bertarung sepanjang perlumbaan tetapi sekitar enam pusingan terakhir pelumba jatuh di hadapan saya dan saya terpisah dari kumpulan depan. Saya cuba mengejar mereka sekali lagi dan pada pusingan terakhir saya hampir menutup jurang ke tempat kelapan, tetapi ia tidak sempat melakukannya sebelum bendera penamat terkibar. Saya fikir kita boleh melakukan yang lebih baik hari ini tetapi pada masa yang sama saya gembira dapat kembali ke kedudukan sepuluh teratas. Kita perlu terus bekerja seperti ini sekarang; tetap fokus semasa rehat dan kembali kuat untuk Brno. "No comments: