Servis raya dengan Shell, anda mungkin ke Abu Dhabi

Shell Helix mengumumkan promosi khas bagi menggalakkan pemilik kenderaan menservis kereta mereka menjelang musim perayaan bersempena dengan kemeriahan “balik kampung” Hari Raya yang bakal tiba bulan Mei ini,

Promosi Hari Raya Shell Helix, yang berlangsung dari 15 Mei hingga 15 Julai 2018, menawarkan rebat tunai bagi pakej servis tukar minyak seperti berikut:
  •     Jimat RM30 apabila melakukan servis dengan Shell Helix Ultra (4L);
  •     Jimat RM20 apabila melakukan servis dengan Shell Helix HX7 atau Jarak Jauh (4L/6L);
  •     Jimat RM10 apabila melakukan servis dengan Shell Helix HX5 (3L/4L).
Tawaran ini boleh didapati di bengkel berjenama Shell Helix, bengkel persendirian, pusat servis rasmi dan juga di Kedai Rasmi Shell Malaysia Dalam Talian baharu melalui platform Shopee.

Pelanggan yang membeli mana-mana pakej promosi tukar minyak juga akan menerima e-baucar Shopee bernilai RM10 dan secara automatik layak menyertai Peraduan Shell Helix Ferrari World Abu Dhabi, di mana empat pemenang bertuah Hadiah Utama dapat menikmati keseronokan di Ferrari World Abu Dhabi dan memperoleh pengalaman yang tak akan dilupakan iaitu memandu kereta Ferrari di Litar F1 Yas Marina.
Mereka yang membeli mana-mana pek isian 4 liter Shell Helix Ultra, HX7, Jarak Jauh atau HX5 dari mana-mana stesen runcit Shell atau perkhidmatan Lubebay juga akan menerima e-baucar Shopee bernilai RM10.

Shell Malaysia juga mengumumkan pelancaran varian baharu minyak Shell Helix yang paling laris bagi kenderaan berpenumpang, iaitu Shell Helix Ultra 5W-30.

Pek 4 liter ini berharga RM277.60 (termasuk GST), minyak enjin sintetik penuh Shell Helix Ultra 5W-30 ini mempunyai kelikatan yang lebih halus dengan spesifikasi API SN/ILSAC GF-5, yang menepati keperluan kebanyakan kenderaan moden hari ini. Dengan adanya Teknologi Pembersihan Aktif dan Teknologi PurePlus hak milik Shell, produk ini membantu anda:
    Memastikan enjin sentiasa bersih dengan menanggalkan minyak tercemar yang terlekat disebabkan oleh minyak yang kurang berkualiti dan mencegah sebarang enapan daripada bertimbun;
    Memastikan perlindungan haus terunggul dengan mencegah enapan omboh, sehingga 65% lebih baik daripada piawaian industri ;
    Mencegah kemerosotan minyak dengan ketahanan yang lebih tinggi daripada kerosakan kimia; dan
    Menyediakan bahan bakar ekonomi yang lebih baik dengan menggunakan minyak kelikatan rendah bagi mengurangkan geseran dan menepati ekonomi bahan bakar ILSAC CF-5.

Menurut Pengurus Besar Pemasaran Pelincir Shell, May Tan, gred kelikatan 5W-30 merupakan antara gred kelikatan paling disyorkan bagi kereta baharu.

“Dalam Shell Helix Ultra 5W-30 baharu dengan spesifikasi SN, produk kami menawarkan keseimbangan ekonomi bahan bakar, perlindungan enjin dan kebolehpercayaan, ini sinonim dengan jenama Shell Helix. Produk ini sesuai bagi kebanyakan kereta moden daripada yang bekompak kecil hinggalah sedan bersegmen D besar malahan kereta berprestasi,” katanya.

Produk ini boleh didapati di semua pengedar berdaftar Shell dan stesen runcit Shell. Pelanggan yang membeli produk ini dari Shopee, rakan e-dagang Shell Malaysia yang terkini, dapat menikmati harga rendah istimewa yang eksklusif bagi tempoh yang terhad. Untuk maklumat terperinci sila layari www.shopee.com.my/shell.official.store.

"Kerjasama strategik kami dengan Shell adalah selari dengan salah satu sasaran kami tahun ini, iaitu untuk membawakan lebih banyak produk ke pasaran dalam talian berikutan perubahan dari segi pasaran dan tingkah laku membeli. Pengguna kini menginginkan pengalaman membeli-belah yang menyenangkan dan tidak leceh, di samping insentif penghantaran percuma ke seluruh Malaysia dan komisen sifar yang sudah menjadi ciri pengenalan Shopee di kalangan 9 juta pengguna kami," kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.

Dapatkan maklumat lanjut berkenaan Promosi Hari Raya Shell Helix dan juga Shell Helix Ultra 5W-30 baharu, sila layari www.shell.com.my/helixraya.

No comments: