#71 Ayumu sedia hadapi Mugello

Menjelang pusingan enam Kejuaraan Dunia Moto3 beckons, pelumba PETRONAS Sprinta Racing, Ayumu Sasaki menumpukan perhatian dengan lebih teliti berikutan tiga pusingan Grand Prix yang sukar setakat ini.

Ayumu Sasaki layak ke tempat ke-25 dan menamatkan kedudukan ke-8 di Grand Prix Itali tahun lalu, dan akan berusaha memanfaatkan pengalamannya yang diperoleh sejak tahun pertama di kelas Moto3.

"Saya sangat bersedia untuk perlumbaan di Mugello. Saya fikir akan ada banyak penunggang di bahagian depan kerana litar itu benar-benar panjang dan agak sukar untuk ditangani," ujar Ayumu.

"Tahun lepas saya cukup baik di Mugello; Saya suka litar, sangat menyeronokkan, jadi saya menunggu perlumbaan ini sejak awal tahun ini. Saya sangat gembira untuk kembali ke Itali.
Tiga pusingan yang lepas telah menjadi sangat sukar untuk saya tetapi saya fikir semuanya akan menjadi lebih baik sekarang. Saya fikir jika saya boleh meletakkan semua yang saya pelajari baru-baru ini, kita boleh melakukannya dengan baik.
Motosikal ini berfungsi dengan baik dan minda saya telah berubah agak baru-baru ini. Saya lebih baik selepas kemalangan saya di Le Mans juga. Saya harap saya dapat membuat langkah besar hujung minggu ini. Kita mampu buat lebih banyak daripada yang telah kita tunjukkan baru-baru ini; pasukan bekerja sangat keras untuk membantu saya, jadi saya hanya mahu membalasnya dengan hasil yang baik. Saya akan berusaha sebaik mungkin untuk menyelesaikan dengan baik. "

No comments: