Yamaha Tech3 yakin hadapi Qatar GP

 Duo Monster Yamaha Tech3 Zarco dan Hafizh tidak sabar menunggu Grand Prix Qatar, yang akan berlangsung sebagai pembuka tirai musim 2018 MotoGP.

Johann Zarco berhasrat untuk meneruskan prestasi sempurnanya dalam ujian di Losail International Circuit baru-baru ini sebagai perlumbaan pembukaan yang luar biasa. Dalam masa yang sama, Hafizh Syahrin, yang mempamerkan prestasi hebat dalam enam hari pertama di atas Yamaha YZR-M1, memberi tumpuan kepada penyampaian pusingan kelas perdana pertamanya.

Kesemua aksi ini akan bermula dengan Latihan Bebas pertama pada 14:45 waktu tempatan pada hari Jumaat pada 16 Mac, manakala perlumbaan yang amat dinantikan berlaku pada pukul 19:00 pada hari Ahad.

Johann ZARCO
"Musim ini akan bermula dan saya cukup gembira untuk itu. Ujian terakhir di Qatar adalah hebat, dengan masa pusingan terbaik memberikan motivasi yang sangat tinggi kepada pasukan dan diri saya  dan keyakinan yang baik. Kami tahu, kami masih perlu banyak perkara bagi berjuang untuk kemenangan. Tetapi saya boleh memulakan perlumbaan hujung minggu pertama tahun ini dengan hasrat bertanding untuk menang dan saya cukup gembira untuk mempunyai perasaan ini sebelum pertandingan pertama. Saya mahu terus menikmatinya! Mari kita lihat apa yang akan berlaku pada hujung perlumbaan di Qatar untuk kami."

Hafizh SYAHRIN
"Saya sangat gembira kerana saya akan menunggang musim penuh di MotoGP dan saya tidak sabar untuk pusingan pertama di Qatar. Saya akan cuba melakukan yang terbaik untuk pasukan Monster Yamaha Tech3 dan semua peminat saya, yang menyokong saya tanpa henti. Saya bersedia untuk tiba pada hujung minggu pembukaan dalam keadaan 100 peratus sedia, kerana saya telah melakukan sangat banyak latihan. Saya sangat gembira dengan kerja pasukan yang kami lakukan semasa ujian di Losail. Saya harap kerja keras ini akan dapat terhasil mulai dari Latihan Bebas pertama minggu ini. "

No comments: