Mercedes-Benz NZ Wheels Klang Autohaus dilancar

Mercedes-Benz Malaysia meneruskan usaha berterusan mereka untuk menyampaikan Pengalaman Pelanggan Terbaik dan kecemerlangan jenama yang tiada tandingannya, bersama pengedar bertauliah mereka iaitu NZ Wheels. Sehubungan itu, mereka telah melancarkan Mercedes-Benz NZ Wheels Klang Autohaus yang juga mempunyai kemudahan berasingan yang pertama sebagai sebuah pusat eksklusif Mercedes-Benz Terbukti di Malaysia, ruang khusus untuk pelanggan untuk melihat dan menguji pandua pelbagai kereta Mercedes-Benz pra-milik yang diiktiraf yang terletak bersebelahan dengan Autohaus tersebut.
"Kami mengucapkan tahniah kepada rakan kongsi pengedar kami NZ Wheels pada pelancaran rasmi Mercedes-Benz NZ Wheels Klang Autohaus. Autohaus terbaru ini menunjukkan komitmen berterusan kami ke pasaran Malaysia, pelanggan dan peminat kami. Sambil kami terus memberi tumpuan kepada menyediakan pelanggan kami dengan Produk Terbaik dan Pengalaman Pelanggan Terbaik, kami juga akan terus mengembangkan hubungan dengan pelanggan di seluruh negara, melabur dalam pembangunan bidang utama termasuk bakat, teknologi, pengeluaran dan perkhidmatan, " kata Presiden dan CEO Mercedes-Benz Malaysia, Dr Claus Weidner.

 Sejumlah RM6 juta telah dilaburkan dalam menaik taraf Mercedes-Benz NZ Wheels Klang Autohaus kini mematuhi konsep autohaus Mercedes-Benz Presentation System II (MPS II), penanda aras Autohaus global pengalaman pelanggan, lengkap dengan Mercedes- Benz Corporate Identity (CI). Mercedes-Benz CI yang baru bukan hanya berfungsi sebagai konsep reka bentuk, ia juga meningkatkan orientasi kepada pelanggan, menyokong perbincangan perundingan dan secara semulajadi menggariskan nilai-nilai jenama Mercedes-Benz sebagai jenama automotif premium No. 1 di dunia.
NZ Wheels Klang Autohaus mempunyai keluasan hampir 320,000 kaki persegi dengan kawasan binaan seluas 32,000 kaki persegi, dengan ruang pameran untuk 17 kenderaan - tiga daripadanya adalah kereta Mercedes-AMG di Pusat Prestasi AMG, dan diuruskan oleh 70 anggota jualan, perkhidmatan teknikal dan fungsi alat ganti. ,Autohaus ini merupakan Pusat 3S yang dilengkapi dengan 30 ruang kerja, mampu menampung sehingga 650 kenderaan sebulan, dan menyediakan penyelesaian pembaikan am dan khusus.
Bercakap pada majlis pelancaran rasmi tersebut, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Kumpulan Wheels Sdn Bhd, Kumpulan Automotif, Dato' Samson Anand George, berkata, "Dengan kemas kini NZ Wheels Klang Autohaus kepada piawaian Mercedes-Benz tertinggi dan identiti korporat terkini, NZ Wheels mengesahkan kehadirannya sebagai peniaga Mercedes-Benz yang teguh dan bersemangat. Setelah menaiktaraf kemudahan jualan dan perkhidmatan kami, kami yakin para pelanggan kami di Klang dan kawasan berdekatan akan menerima penjagaan terbaik yang sama dengan Mercedes-Benz tiga bintang. "
Dengan keselesaan pelanggan, i-Showroom di Mercedes-Benz NZ Wheels Klang Autohaus termasuk skrin sentuh digital untuk pelanggan untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik mengenai ciri-ciri produk dan proses jualan Mercedes-Benz. Mercedes-Benz NZ Wheels Klang Autohaus juga dilengkapi dengan Star Lounge peribadi untuk suasana peribadi dan premium. Di samping itu, peningkatan terkini kini memaparkan Perkhidmatan Diferensiasi - satu rangkaian eksklusif perkhidmatan selepas jualan yang diperibadikan yang menawarkan kelonggaran dan kemudahan yang termasuk kenderaan pick-up / drop-off, perkhidmatan selepas waktu dan perkhidmatan pantas.
Mercedes-Benz NZ Wheels Klang Autohaus adalah salah satu daripada tujuh pusat servis Mercedes-Benz Autohaus yang bertauliah di Selangor, untuk menyokong peningkatan keperluan perkhidmatan premium dan pengalaman di kalangan pelanggan Mercedes-Benz.

Sehingga kini, Mercedes-Benz Malaysia mempunyai 33 pengedar berdedikasi di seluruh negara yang menyampaikan Produk Terbaik dan Pengalaman Pelanggan Terbaik di seluruh perjalanan pelanggan, mengekalkan kedudukan marque Jerman sebagai rangkaian peniaga automotif premium terbesar di negara ini.

NZ Wheels telah ditubuhkan pada tahun 1994 dan merupakan pengedar sah Mercedes-Benz ketiga terbesar di negara ini.No comments: