Honda Big Wing pertama di Malaysia dibuka

Konsep pusat eksklusif untuk motosikal berkuasa tinggi Honda, iaitu Honda Big Wing telah membuka cawangannya yang pertama di Malaysia, di Setapak, Kuala Lumpur dan dikendalikan oleh Ee Tiong Motorsports Sdn Bhd.

Pusat jualan dan servis bagi Motosikal Berkuasa Tinggi jenama Honda ini dikhususkan untuk penjualan dan penyelenggaraan model-model motosikal 250cc dan ke atas, yang ditawarkan Boon Siew Honda (BSH).

Honda Big Wing telah memperkenalkan konsep rekaan yang terkini dalam operasi global Honda yang dikenali sebagai "Destinasi untuk Penunggang", yang bertujuan untuk memenuhi permintaan pasaran yang pelbagai di Malaysia. Ruang pameran Honda BigWing mempamerkan rekaan terkini, pusat servis serta sudut alat ganti dan aksesori tan menyediakan ruang istirahat untuk keselesaan pelanggan. Keseluruhan konsep pusat jualan dan servis ini direka khusus untuk menyediakan suasana yang bergaya, sofistikated dan premium, bagi menawarkan pengalaman yang berbeza kepada pelanggan.Sebanyak tiga lagi cawangan Honda BigWing akan dibuka di Pulau Pinang, Selangor dan Johor menjelang akhir tahun ini. Menerusi rangkaian dan penawaran model-model terbaru, BSH mensasarkan peningkatan jualan sebanyak 30% atau lebih 1,600 unit dalam jualan Motosikal Honda Berkuasa Tinggi pada tahun hadapan.

"Minggu lepas kami meraikan pelancaran BigWing yang diadakan bersempena ujian musim sejuk MotoGP bersama lebih 100 pelanggan. Mereka amat teruja dengan tunggangan di Litar Antarabangsa Sepang dan berpeluang untuk menemui para penunggang MotoGP termasuk juara dunia. Para pelanggan BigWing juga akan diberi peluang untuk menyertai pelbagai aktiviti luar biasa yang dirancang khusus untuk pelanggan Honda BigWing.

"Kama akan memberi fokus dalam menyediakan pengalaman yang terbaru di luar jangkaan pelanggan. Kami juga bersedia untuk memberi keterujaan kepada pasaran," kata Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Boon Siew Honda En. Nobuhide Nagata. Majlis pelancaran tersebut turut dihadiri Presiden Persatuan Pengedar Motosikal dan Skuter Malaysia En Wee Hong, bersama Timbalan Pengerusi dan Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif Boon Siew Honda, Dato' Seri Datuk Wira Tan Hui Jing.
Setapak dipilih sebagai pusat servis dan jualan Honda BigWing pertama di Malaysia berdasarkan lokasinya yang strategik dan asas pelanggan yang besar serta keyakinan BSH terhadap keupayaan Ee Tiong Motorsports Sdn Bhd dalam memenuhi kehendak pengguna.
Honda BigWing Setapak berukuran 5,535 kaki persegi bertujuan untuk menyediakan lebih banyak ruang dan demi keselesaan pelanggan. Honda BigWing Setapak juga akan menjadi lokasi tumpuan pelbagai aktiviti seperti konvoi antarabangsa, sesi bertemu penunggang, kesemuanya memberikan
Iebih banyak peluang kepada pelanggan untuk merasai pengalaman acara bertaraf dunia dan ganjaran eksklusif yang disediakan oleh Honda BigWing.
Keistimewaan disediakan untuk semua pelanggan Honda Big Bike di Honda BigWing Setapak. Pelanggan akan menjadi Ahli Honda BigWing secara percuma, dan setiap pemegang kad boleh menikmati diskaun minimum 10% ke atas alat ganti & aksesori Honda yang tulen, pakej insurans khas serta khidmat nasihat dari juruteknik yang berpengalaman, dan banyak lagi keistimewaan yang disediakan sepanjang tahun.

Untuk membuat temu janji atau mengetahui Iebih lanjut berkenaan perkhidmatan dan kemudahan yang disediakan di Honda BigWing Setapak, para pelanggan boleh menghubungi Ee Tiong Motorsports Sdn Bhd di 03-4023 6192 atau kunjungi di alamat No 384, 386, 388, 390, Jalan Pahang,
Setapak, Kuala Lumpur dan boleh www.facebook.com/pg/hondabigwingsetapak/.
Honda CRF1000L Africa Twin

Honda CRF1000L Africa Twin

Honda X ADV
Pada majlis pelancaran berkenaan juga, BSH telah memperlihatkan tiga model yang dinanti-nantikan iaitu Honda X ADV, Honda CRF1000L Africa Twin DCT dan juga model transmisi manual. Difahamkan juga bahawa model CB1000R dan Goldwing baharu turut dijangka akan berada di pasaran tempatan utuk tahun ini. Honda X ADV dianggarkan akan ditawarkan dengan harga asas di bawah RM70 ribu, manakala Honda CRF1000L Africa Twin MT dan DCT pula dijangka akan berharga di bawah RM80 ribu dan RM90 ribu tiap satu.


No comments: