Toyota sokong Jelajah Malaysia 2017

 Pejabat UMW Toyota Motor di Shah Alam menjadi titik permulaan kejohanan basikal tertua Asia semalam. Jelajah Malaysia memulakan edisi ke-53nya tahun ini yang menyaksikan lapan belas pasukan memulakan usaha mereka untuk memenangi acara bersejarah lima hari yang akan melihat penunggang berlumba di lima peringkat kompetitif melalui tiga negeri iaitu Selangor, Perak dan Kedah.

Acara itu dilepaskan oleh Presiden Persekutuan Berbasikal Kebangsaan Malaysia YBhg Datuk Abu Samah Abdul Wahab, dengan disaksikan Exco Negeri Selangor untuk Pembangunan Belia, Sukan, Kebudayaan dan Keusahawanan  YB Amiruddin Shari dan Timbalan Pengerusi UMW Toyota Motor Sdn Bhd, Encik Akio Takeyama. Turut hadir sama merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Jelajah Malaysia En Noraidiazhar Sulaiman, dan Presiden UMW Toyota Motor Sdn. Bhd. En Ravindran K.
Dalam ucapannya, Encik Ravindran K. mengucapkan terima kasih kepada penganjur diatas penghormatan yag diberikan bagi Toyota untuk berkhidmat sebagai penaja kenderaan rasmi acara dan mengulangi komitmen syarikat ke arah membangunkan aktiviti luaran yang sihat dan sihat.

"Ia merupakan satu penghormatan bagi Toyota untuk menyokong acara Jelajah Malaysia dengan menyediakan armada kenderaan rasmi. Kami berharap melalui acara berprofil tinggi ini, kami dapat memainkan peranan dalam menggalakkan penyertaan yang lebih besar dalam aktiviti seperti yang akan membawa kepada negara yang lebih sihat," kata En Ravindran K.
Berbasikal riadah sebenarnya amat popular di kalangan pengurusan dan kakitangan UMW Toyota Motor. Kelab Berbasikal Toyota kini mempunyai lebih daripada 300 ahli yang aktif mengambil bahagian dalam pelbagai acara berbasikal di pelbagai lokasi di seluruh negara. Selain daripada menikmati rangkaian jalan raya yang baik, landskap yang indah dan rupa bumi yang mencabar, ahli-ahli Kelab Berbasikal Toyota juga membantu menyebarkan mesej keselamatan jalanraya dan keperluan untuk berkongsi jalan dengan penuh tanggungjawab.

Jelajah Malaysia tahun ini akan diadakan antara 3 dan 7 Oktober 2017 dan dijalankan sepanjang pantai barat Semenanjung hingga ke Alor Setar. Acara ini melibatkan 108 penunggang basikal tempatan dan antarabangsa dari 18 pasukan yang bersaing dalam lima peringkat. Malaysia diwakili oleh sembilan pasukan dalam acara tahun ini.

No comments: