BMW S 1000 R baharu penentu aras roadster dinamik

BMW S 1000 R baharu kelak dikuasakan enjin 999cc empat silinder sebaris yang telaah terbukti dan dibina untuk memenuhi semua piawaian EU4. Kuasa 165 hp terhasil pada 11,000rpm berbanding 160hp sebelum ini. Ia nya juga 2kg lebih ringan.

Enjin ini turut dioptimumkan ruang kemasukan udara dan juga bunyi ekzosnya melalui penggunaan peredam HP titanium sebagai standard.

BMW S 1000 R kini juga menampilkan ciri penyahgetaran pada bar hendal bagi menawarkan pengendalian dan keselesaan yang lebih baik. 

BMW S 1000 R baharu ini didatangkan dalam dua warna tambahan iaitu kelabu (Catalano Grey) dan merah/hitam (Racing Red/Black Storm). Roadster dinamik itu kini hanya seberat 205kg iaitu 2kg lebih ringan berbanding model terdahulu hasil penggunaan peredam kzos titanium yang telah disebutkan di atas.

Dua mod tunggangan “Rain” dan “Road” dan ASC (Automatic Stability Control) ditawarkan sebagai ciri standard. Kuasa dan tork S 1000 R ini boleh disesuaikan dalam apa jua keadaan tunggangan. Ciri ini amat siginfikan terutama apabila menunggang di atas permukaan jalan yang berubah-ubah.


Harga atas jalan tanpa insurans, termasuk 6% GST) bagi motosikal baharu BMW Motorrad ini ialah:

            BMW S 1000 R                                  -                       RM 92,900.00

No comments: