Yahaha EZ115 pembuka tirai HLYM 2023 pada harga RM5,598.00

 

Hong Leong Yamaha Motor telah melancarkan motosikal Yamaha EZ115 serba baharu untuknya pelanggan Malaysia sebagai permulaan untuk tahun ini. Motosikal dengan sistem suntikan bahan api  yang mematuhi EU4 mempunyai ciri-ciri itu menjanjikan prestasi yang lebih baik dan utiliti yang lebih mudah untuk sebarang gaya hidup.

 Yamaha EZ115 memiliki ciri-ciri yang merangkumi semua keperluan perjalanan harian penunggang dan banyak lagi. Dilengkapi dengan enjin suntikan bahan api 114cc, yang model baharu dioptimumkan untuk memberikan pecutan yang lebih baik, kecekapan bahan api dan rangka ringan dengan keseimbangan yang sangat baik untuk keselesaan menunggang yang lebih baik.

 Selain itu, model baharu ini dilengkapi dengan pelbagai ciri untuk kemudahan menunggang pelanggan, seperti lampu depan yang lebih besar untuk penglihatan malam yang lebih jelas dan penunjuk lampu ECO untuk membolehkan pengguna melakukannya menguruskan pemanduan mereka untuk penjimatan minyak yang lebih baik. Storan bawah tempat duduk mempunyai sejumlah besar ruang dan ia boleh dibuka dengan mudah hanya dengan menggunakan kekunci utama.

 “Untuk menunjukkan prestasi yang boleh diteladani dan membuktikan keupayaan Yamaha EZ115, kami akan mengadakan perlumbaan satu jenama dengan model ini dalam perlumbaan CubPrix Malaysia 2023. Kami berharap untuk menunjukkan semua orang potensi motosikal baharu ini, dan apa yang model baharu Yamaha ini mampu lakukan,” kata Dato’ Dr Jim Khor, Pengarah Urusan Kumpulan, Hong Leong Industries Berhad.

 Pelancaran model itu diadakan bersempena dengan majlis makan malam penghargaan Yamaha Fashion Night, yang menghimpunkan wakil daripada tiga jenama Yamaha: Motosikal Yamaha, Yamaha Muzik dan Yamaha Marine.

 Yamaha EZ115 serba baharu hadir dalam tiga warna malar hijau: MERAH, BIRU dan CYAN. model itu akan tersedia di semua pengedar sah Yamaha di seluruh negara mulai 16 Januari 2023, pada harga runcit yang disyorkan (RRP) sebanyak RM5,598.00, tidak termasuk yuran pendaftaran dan insurans. Semua pemilik akan menerima kunci cakera keselamatan secara percuma dengan pembelian mereka.

No comments: