GENE Advance Sdn Bhd kini pengedar Triumph

 


GENE Advance Sdn Bhd kini dilantik sebagai  pengedar Triumph Motorcycles Malaysia untuk Wilayah Tengah. GENE Advance merupakan syarikat bersekutu Welly Advance Bikers Sdn Bhd yang merupakan salah sebuah syarikat yang banyak menyokong perkembangan penunggangan motosikal Malaysia sejak 25 tahun yang lalu.

 Dijangka dibuka pada penghujung Mac 2022, pengedar baharu ini terletak di Welly Advance Bikers' di Batu Caves, Kuala Lumpur, dan cawangan baharu itu akan menempatkan bilik pameran, perkhidmatan pusat, dan memenuhi jualan alat ganti dan barangan.

 Pelantikan ini meningkatkan bilangan kedai utama Triumph Motorcycles Malaysia dan pusat servis lepas jualan kepada enam, diterajui oleh bilik pameran utamanya di Petaling Jaya dan disokong oleh cawangan di Pulau Pinang, Auto City Juru, Johor Bahru dan Kota Kinabalu.

 “Insan di belakang GENE Advance dan Welly Advance Bikers merupakan mereka yang berkemampuan dan sangat dihormati sebagai pengedar motosikal yang berwibawa.  Hanya segala yang terbaik akan diusahakan untuk pemilik Triumph Motosikal dan kami yakin bahawa GENE Advance akan menyumbang  ke arah menyokong jenama dan pelanggan kami dengan ketara,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Fast Bikes Sdn.  Bhd Dato' Razak Al Malique Hussain.

 Motoradic Sdn Bhd ialah Pengimport Rasmi Eksklusif Motosikal Triumph di Malaysia, dan anak syarikatnya iaitu Fast Bikes Sdn Bhd pula merupakan Pengedar Rasmi Eksklusif Motosikal Triumph di Malaysia.

 “Triumph Motorcycles mempunyai koleksi motosikal yang sangat pelbagai, dan kami menjangkakan model motosika kembara dan model  touring untuk mendapat sambutan yang sangat baik, begitu juga dengan rangkaian moden klasik yang canggih dan diingini yang merupakan motosikal abadi,” kata Eugene Ngo Ting Jun, Pengurus Besar Gene Advance Sdn Bhd.

Triumph Motorcycles ditubuhkan pada tahun 1902 dan diiktiraf kerana reka bentuk asli, perwatakan, karisma yang digabungkan dengan sempurna dan berprestasi. Triumph Motorcycles ialah pengeluar motosikal terbesar British dan mempunyai sekitar 620 peniaga di seluruh dunia.  Triumph Motorcycles kini membina 65,000 motosikal setahun, dengan kesemuanya dibina di Thailand dan motosikal prototaip khusus dan pembuatan motosikal mewah seperti motosikal Triumph Factory Custom (TFC) pula dibina di Hinckley kilang di United Kingdom.

 Untuk maklumat lanjut, hubungi Triumph Motorcycles Malaysia di talian 03-7960 9007;  layari laman web di www.triumphmotorcycles.com.my;  dan ikuti halaman Facebook di Triumph Motorcycles Malaysia;  atau kunjungi mana-mana bilik pameran di Petaling Jaya, Pulau Pinang, Auto City Juru, Johor Bahru, Kota Kinabalu dan Batu Caves (dibuka tidak lama lagi).

No comments: