Benelli TRK 251 jentera kembara mampu milik

Benelli TRK 251 mampu menjadi teman perjalanan utama anda untuk pergi ke mana-mana sahaja pada bila-bila masa dengan mudah! Ia merupakan sebuah motosikal yang direka untuk menemani anda dalam pengembaraan yang selalu anda impikan.

Motosikal 250cc yang mudah dikendalikan dan tangkas ini mampu menangani laluan paling sukar walaupun untuk penunggang baharu, malah, ia memang direka untuk penunggang muda dan boleh ditunggangi dengan lesen B2 Malaysia.
Enjin silinder tunggal empat lejang sejukan cecair dengan injap dwi-aci atas DOHC ini dilengkapi dengan sistem pemasaan dan suntikan bahan api elektronik. Output kuasa optimumnya adalah 20.0kW pada 10500rpm.
Benelli TRK 251 ini juga dilengkapi dengan kotak gear 6 kelajuan, klac atau cekam pelbagai plat basah, pelinciran simbah, dan ekzos pemangkin & sensor oksigen.
Motosikal dwi-kegunaan ini mampu membawa 18 liter bahan api, dan kerangka trellis kelulinya memastikan ketegaran maksimum dan mudah dikendalikan. Benelli TRK 251 adalah penzahiran konsep reka bentuk gaya dan pengembaraan, sebagai sebuah motosikal kontemporari yang menyediakan pengalaman yang sporty dan menarik.
Suspensi hadapannya terdiri dari jenis topang terbalik berdiameter 41 mm di bahagian depan dan lengan ayun belakang dengan penyerap kejutan tunggal dengan julat pergerakan sebanyak 51 mm.

TRK 251 ini dilengkapi sistem brek yang terdiri daripada satu cakera 280 mm terapung dengan empat angkup di bahagian hadapan dan cakera 240 mm dengan angkup tunggal di belakang bagi menawarkan keselamatan jalan maksimum. Roda aloi aluminium 17 inci menjadi tapak tayar 110/70 di bahagian hadapan dan 150/60 di bahagian belakang.
TRK 251 ditawarkan dalam warna merah Rudy Red, kelabu Titanium Grey & hitam Jet Black dan boleh didapati mulai sekarang
Benelli TRK 251 boleh didapati di bilik pameran Benelli pada harga RM13,888 dan RM14,688 (Edisi ABS).


No comments: