Benelli Leoncino 250 kini di pasaran

Benelli mengalu-alukan ahli terbarunya dalam keluarga Leonelli ("singa kecil") iaitu Leoncino 250 yang merupakan sebuah model serba baharu. Leoncino 250 merangkumi satu abad keghairahan terhadap seni motosikal, dengan menggabungkan intipati scrambler, reka bentuk elegan, dengan teknologi dan prestasi moden sepenuhnya. Dengan berbuat demikian, ia memenuhi piawaian tinggi
seperti yang ditakrifkan oleh Leoncino 500 dan Leoncino Trail, namun memaparkan wataknya yang tersendiri. Singa Pesaro yang berdiri di atas madgad depannya mengimbas kembali sejarah keagungan Benelli lampau dan potensi yang luar biasa masa hadapan.
Leoncino 250 berjaya tampil sebagai motosikal santai era 50an dan 60an, sambil mengeksploitasi kemajuan teknologi hari ini dengan jayanya untuk meningkatkan pengalaman penunggangan yang mengagumkan. Sebuah motosikal klasik dan inovatif, garis-arus Leoncino 250 menggabungkan dinamisme dengan warisan secara harmoni, hasil rekaan Centro Stile Benelli dari Itali.
Reka bentuk lampu penuh lampu LED yang direka bentuk semula sepenuhnya menetapkan gaya motosikal ini dari depan ke belakang, bermula dari tangki bahan api hingga ke pelana kompak dan ekornya, dalam casis trellis moden-klasik Leoncino 250. Secara keseluruhannya, ia memiliki estetika hebat yang menyemarakkan semula semangat retro estetik Itali untuk generasi baharu masa kini.

Penampilan memberangsangkan Leoncino 250 ini disokong oleh kuasa yang dijanjikan oleh enjin 249cc satu silinder empat lejang, empat injap, sejukan cecair. Reka bentuk ini disuap badan pendikit 37mm suntikan bahanapi elektronik, pencucuhan TLI, dwi-aci oleng DOHC, yang menjana lebih daripada 25 kuasa kuda pada 9000 rpm dan 21 Nm pada 7500.  Topang terbalik 41mm mengampu bahagian hadapan motosikal ini dan diimbangi lengan-ayun belakang dengan penyerap kejutan mono. Brek cakera hadapan 280mm / empat angkup dan belakang 240mm / satu angkup lonjong bergabung untuk pemberhentian jitu Leoncino 250 yang mesra pengguna. Rim aluminium 17-inci hadapan dibalut tayar 110/70-R17 dan tayar 150/60-R17 pula digunapakai di belakang. Paparan digital sepenuhnya yang mampu dibaca jelas dalam keadaan apa pun.

Benelli Leoncino 250 akan tersedia dalam warena coklat Pearl Brown, merah Italian Red dan kelabu Titanium Grey. Ia boleh didapati di semua peniaga Benelli yang diiktiraf mulai dari September 2019
ini, pada harga RM13,888 dan RM14,688 (Edisi ABS).


No comments: