Harley-Davidson® Fat Boy® kini datang dalam bentuk Lego


LEGO kini memaparkan model terbaharu  LEGO® Creator Expert mereka iaitu model Harley-Davidson® Fat Boy® yang akan memenuhi LEGO Stores secara global pada 1 Ogos 2019 ini.

Dibangunkan dengan kerjasama Harley-Davidson, tafsiran terperinci motosikal Milwaukee ikonik ini memaparkan keindahan jentera sebenar dengan kemasan, permukaan, dan reka bentuk
unsur-unsur Harley-Davidson Fat Boy sebenar. Model ini dibina dengan 1,023 keping LEGO dan dilengkapi lengkap dengan brek cakera, tangki bahan api berbentuk titikan air, speedometer bersepadu, dan ekzos dwi
paip.

Model ini berukuran lebih dari 7 inci (20 cm) tinggi, 7 inci (18 cm) lebar dan 12 inci (33 cm) panjang dan mempunyai beberapa bahagian bergerak untuk dimainkan pemiliknya. Putar tayar belakang untuk melihat enjin Milwaukee-Eight® dengan piston bergerak. Pusing hendal
gerakkan tuil gear dan tuas brek, dan lipat tongkat sisi motosikal untuk parkir dengan mudah. Model ini disudahkan dengan skema warna merah dan hitam asli dengan logo Harley-Davidson® pada setiap sisi yang didapati pada skema cat Wicked Red motosikal Fat Boy 2019, dan ia merupakan paparan keperibadian yang sempurna untuk hiasan rumah, pejabat, atau di mana sahaja untuk dijadikan inspirasi menunggang.

"Ia sangat menarik untuk Harley-Davidson bekerjasama dengan Kumpulan LEGO yang merupakan satu lagi jenama yang mengutamakan kreativiti, "kata Heather Malenshek, Ketua Pegawai Pemasaran Harley-Davidson. "Bukan sahaja kami mahukan pelanggan mendapat ilham oleh hasil akhir, kami mahu mereka menikmati proses pembinaannya. "
"Keaslian reka bentuk Harley-Davidson datang dengan peluh perincian dari awal hingga akhir," kata Brad Richards, Naib Presiden Styling & Design, Harley-Davidson.

Untuk meraikan pelancaran itu, LEGO Master Builders mencipta satu model saiz sebenar motosikal, lengkap dengan bahagian bersalut perak, kawalan animasi Wi-Fi, bunyi dan kesan cahaya untuk meniru Harley-Davidson® Fat Boy® dan melibatkan penggunaan 6,000 elemen LEGO khas. Ciptaan luar biasa itu mengambil masa 865 jam untuk dibina, dan diperbuat daripada 69,569 keping dan akan dipamerkan di kedai LEGO dan acara Harley-Davidson terpilih untuk tontonan peminat.

Model Harley-Davidson® Fat Boy® boleh didapati terus dari LEGO Stores dan
shop.LEGO.com secara eksklusif untuk ahli VIP LEGO bermula 17 Julai 2019, dengan
ketersediaan awam mulai 1 Ogos 2019.

No comments: