Razlan undur diri dari Persatuan Motorsports Malaysia MAM

Dato 'Ahmad Razlan Ahmad Razali telah meletak jawatan dari Persatuan Motorsports Malaysia (MAM) pada 21 Mac, 2019.

Ketua Pegawai Eksekutif Litar Antarabangsa Sepang (SIC) itu memutuskan untuk meletakkan jawatannya bagi memberi tumpuan kepada kerja di litar itu dan juga sebagai wakil prinsipal pasukan PETRONAS-YAMAHA-SEPANG MotoGP yang baru ditubuhkan.

Surat peletakan jawatannya telah dikemukakan kepada Presiden MAM, Tan Sri Mokhzani Tun Mahathir yang menggantikan Tan Sri Azman Yahya. Penggantian ini adalah sebahagian daripada penstrukturan semula MAM.

MAM, yang ditubuhkan pada tahun 2009 bagi mengembangkan sukan bermotor (motorsport) di Malaysia, sebagai badan pengiktirafan di samping membantu kelab, penganjur acara, pegawai, pesaing, pengendali komersil dan penaja untuk memastikan pertumbuhan masa depan motorsport dalam pelbagai bidang. Ianya sentiasa menjadi matlamat utama MAM untuk mempromosikan pembangunan motorsports Malaysia di peringkat akar umbi danmemajukan bakat tempatan.

Dalam suratnya, Dato 'Razlan, berkata perletakan jawatan beliau adalah demi kepentingan MAM.
Dato 'Razlan seterusnya mengumumkan bahawa Muizz Azli akan menjadi penggantinya. Muizz telah bertanggungjawab menangani kes-kes undang-undang yang melibatkan acara motorsport. Razlan percaya bahawa Muizz akan mampu membantu penstrukturan semula MAM dan membawanya ke peringkat seterusnya.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi setiausaha MAM di alamat e-mel secretary@mam.org.my.

No comments: