Superkip selesai ujian rasmi Moto2 Jerez

Khairul Idham Pawi tamatkan ujian rasmi Moto2 hari ketiga dan terakhir di Litar Jerez - Angel Nieto minggu lepas dengan melengkapkan 165 pusingan di trek Sepanyol, untuk berada pada kedudukan ke-29 keseluruhan dengan pusingan terbaik 1'42.729.

Pelumba PETRONAS Sprinta Racing menghabiskan hari terakhir menumpukan pada kelajuan perlumbaan dan bekerja untuk mencari yang paling seimbang untuk motosikalnya. Masa terbaiknya hari ketiga datang pada sesi kedua dengan 1'42.909.

Khairul Idham Pawi kini menanti Jumaat di Losail International Circuit, di mana persiapan akhir akan dibuat untuk musim baru yang bermula pada trek yang sama pada 10 Mac ini.

 # 89 Khairul Idham Pawi
"Kami tidak dapat memperbaiki kedudukan terbaik dari hari ini, jadi kami perlu terus bekerja di Qatar. Sebaliknya, kami berjaya meningkatkan tahap perlumbaan kami, jadi tumpuan awal di Losail International Circuit akan diberikan untuk menetapkan kelajuan pusingan. Hari ini kami berusaha meningkatkan motosikal. Pada penghujung hari, kami menukar roda belakang tetapi saya tidak mempunyai cengkaman yang baik, jadi saya tidak dapat mengekalkan garisan saya dan memperbaiki masa pusingan. Kita mempunyai tiga hari lagi di Qatar untuk terus membangunkan jentera. "

No comments: