Hap Seng Trucks Distribution kini pengedar kenderaan komersial Mercedes dan Fuso

Hap Seng Trucks Distribution Sdn. Bhd. telah menyempurnakan pengambilalihan perniagaan pengedaran kenderaan komersial  dari Mercedes-Benz Malaysia pada 1 November 2018.

Hap Seng Trucks Distribution kini merupakan pengedar umum eksklusif Mercedes-Benz Trucks, Mercedes-Benz Vans dan FUSO Trucks di Malaysia, termasuk pengendalian import, pemasangan, pengedaran borong dan perkhidmatan selepas jualan bagi kenderaan komersil Mercedes-Benz dan FUSO.
Majlis "perasmian pejabat" Hap Seng Trucks Distribution telah diadakan di pejabat baru di Wisma Mercedes-Benz di Kinrara, Puchong (yang direka, dibina, diurus dan dimiliki oleh kumpulan Hap Seng) untuk memperingati peristiwa penting ini.

Hap Seng Trucks Distribution diterajui oleh Encik Roland Schneider, warga Jerman dengan kerjaya cemerlang selama 28 tahun dengan kumpulan Daimler dengan pelbagai rekod pencapaian.

Hap Seng Trucks Distribution Sdn. Bhd. merupakan anak syarikat milik penuh Hap Seng Consolidated Berhad, sebuah syarikat tersenarai awam di Pasaran Utama Bursa Malaysia Securities Berhad dengan modal pasaran kira-kira RM23 bilion. Ia adalah kumpulan berpelbagaian dengan enam perniagaan teras - ladang, pelaburan hartanah dan pembangunan, pembiayaan kredit, automotif, perdagangan baja dan bahan binaan.

No comments: