Yamaha YZF-R25 2019 kan tiba di Malaysia

 YZF-R25
 Yamaha Motor Co., Ltd.  telah melancarkan model YZF-R25 2019 di Indonesia dan YZF-R3 pula akan dilancarkan di Amerika Syarikat pada Disember 2018. Kedua-dua motosikal sports jalanan ini popular dengan ramai pengguna motosikal di seluruh dunia , dan model 2019 dikatakan mempunyai gaya dan prestasi yang lebih baik. Kedua-dua model yang dilengkapi dengan ABS ini telah dilancarkan di negara yang tersebut di atas pada hujung hujung minggu lepas. Pelancaran YZF-R3 ABS, YZF-R25 ABS, dan YZF-R25 di Jepun pula akan menyusul pada musim bunga akan datang. Dan yang paling menarik sekali ialah berita bahawa model R25 baharu ini akan hadir di pasaran Malaysia pada suku kedua tahun depan!
 YZF-R25
Model 2019 ini telah ditingkatan keterampilannya yang menekankan persamaannya dengan model perdana Yamaha iaitu YZF-R1. Di samping itu, penambahan ciri-ciri baharu juga telah dibuat untuk meningkatkan prestasi menunggang.

Ciri-ciri utama termasuklah
 1) penggayaan luaran yang baharu untuk aerodinamik yang lebih baik
2) gantungan depan yang terbalik meningkatkan rasa sentuhan dengan bumi ketika membelok
3) instrumentasi penuh digital yang menawarkan penglihatan tinggi.
 YZF-R25
Sejak dilancarkan pada tahun 2014, YZF-R25 telah menjadi popular di kalangan pengguna dengan imej dan prestasi perlumbaannya. Ia telah menjadi model utama untuk imej sports Yamaha di Indonesia khususnya, dan telah menjadi model aspirasi, terutama di kalangan pelanggan muda.
YZF-R3 dan YZF-R25 ini dihasilkan oleh syarikat kumpulan PT Yamaha Indonesia Motor Manufacturing (YIMM).

Berikut pula adalah gambar gambar Yamaha YZF R3 untuk tatapan anda.
No comments: